7.7 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

Kínálat, kikelet

A múlt és jövendő héten tucatnál is több képzőművészeti program vette-veszi kezdetét városszerte.

A Kossuth Gimnázium Klubjában véget ér a vizuális kultúra faktosok munkáiból rendezett Kiválasztottak című tárlat, helyébe két végzős Ivánka Szabina és Madarász Lilla aprólékos munkái kerülnek, március második keddjétől.

A Kossuth Gimnázium Dísztermében népéleti ihletésű terrakotta szobrokat láthat a diákság, miközben népdalcsokrot gyakorol a közelgő Éneklő Osztályok versenyre. 24-én, pénteken 16.30-kor Zakar József keramikusművész megnyitója visz közelebb az erdélyi gondolatokat agyagba álmodó Ercsei Lenke művészetéhez. Lenke az országos, budapesti Karácsonyi jászol kiállításon 2016-ban különdíjas lett, Cegléden első önálló bemutatkozása ez. Ezen az estén a Benedek Péter Rajzkörben ismét Zakar József oktatja a mintázás alapjait.

Gimesy Péter művészettörténész nagysikerű Ecsetvonások előadássorozata „Kelet és Nyugat Csók István képein” című vetítéssel folytatódik a Ceglédi Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében február 27-én 17.30-kor. Egy szinttel lejjebb, a Galériában nyílik a Ceglédi alkotók Egyesülete Képzőművész Szekciójának éves számadása március 1-én, szerdán 17.30-kor Generációk címmelFüle Győzőné az Oktatási, kulturális és népjóléti bizottság elnöke nyitja meg a Bogdán Márta és Oldalné Gyura Irén művésztanárok által rendezett tárlatot, ugyanitt Volter Kálmán működik közre gitáron.

A FIAM műhelyben láthatjuk Ozsvát Sára legújabb kamaratárlatát, melyet Somos Gyula festőművész nyitott meg február 18-án, szombaton délután. Ezt az alkalmat különlegessé tette Szaboszlai Csaba és Horváth Szilvia erős sodrású világzenei előadása, mely segítségével a Sára egyre érettebb képeinek belső rétegei felé is utat találtunk.

Március 3-án, pénteken 17.30-kor a Gimnázium Díszterme ismét a helyszín: Orosz Fanni kis (tudatosan szűkített) eszköztárú, már-már absztrakt fotói töltik meg a teret, a maguk csöndes, de mindenképpen befelé figyelő, új készítési eljárásokat és használatlan látványi elemeket megragadó módján. A kiállítás nézőit Volter Etelka igazgatóhelyettes köszönti, majd Roskó Gábor Munkácsy-díjas festőművész, a Szegedi Egyetem tanára nyitja meg a kiállítást. Ezt követően Ozsvát Sára és Orosz Fanni vázlataiból láthatunk vetítést a rajteremben, melyek egészen más oldalról, a keresés és a naponként változó hangulat szemszögéből mutatják be a két fiatal alkotót! Ha nehezen is, de kinyílik a sketchbook.

Már csak néhány nap és kezdődik a meteorológiai tavasz, az utolsó hideg napokat talán elviselhetőbbé teszi a fenti alkalmak egyike. Természetesen mind ingyenesek, szeretettel várjuk!

P.R.G.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...