13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

A plébánost sem kérdezték

Megkezdődött a Szentháromság park felújítása. A tér átépítése és a fakivágások kapcsán színjátéknak minősítette az erről szóló társadalmi egyeztetést Földi Áron. Az LMP helyi csoportja nevében azt mondta, nem hallgatták meg, vagy nem vették figyelembe a különböző szervezetek, érintettek véleményét. Földi Áron elmondta, nem azzal van a gond, hogy megújul a tér, annak örülnek, hanem az a probléma, hogy a fórumokon megfogalmazott javaslatokat, véleményeket nem vették figyelembe. Kiemelte, hogy a leginkább érintetteket a római katolikus egyházközséget és a plébánost sem vonták be az egyeztetésbe.

Lapunk megkereste Szecsődi Péter plébánost arról, hogy egyeztettek-e vele a tervezés időszakában: – Nem volt semmilyen egyeztetés, ami azért is érthetetlen, mert egy olyan területen végzik a munkát, amin az egyházközség temploma áll, bár tudjuk, hogy a tér a város tulajdona, nem az egyházé. – mondta a ceglédi római katolikusok lelki vezetője. – Tudom, hogy voltak általános lakossági fórumok, de mégis – a leginkább érintettek mi volnánk. Csak a területátadáskor kaptam értesítést, és akkor már jóváhagyott, engedélyezett terveket mutattak meg. Tettem észrevételeket, de nem vették figyelembe. Az is szerencsétlen szervezés, hogy éppen a kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvéti ünnepekre készülés idején végzik a munkálatokat. Mindenképpen jó lett volna egy egyeztetés a városvezetés részéről.

„Hosszú egyeztetés után, számos véleményt és észrevételt felhasználva született meg a Szentháromság park terve” – ezt már Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft vezetője mondta el a CTV híradójának. Az ügyvezető azt is hangsúlyozta: a kivágott fák helyére újak kerülnek, több is, mint amennyi volt. Négy fórumot tartottak, volt, ami kifejezetten meghívottaknak szólt, köztük civil szervezeteknek. Külön volt a városvédő egyesületnek és a lakosságnak is. Várták a véleményeket online és papíron is, majd 200-an el is küldték véleményüket.
„Szeretnénk azt a régi ellenségeskedést, ami megvolt az egyház és a város vezetés között régen, úgy 100 éve – örökre eltemetni azzal, hogy lesz egy Szentháromság Park, de körülötte Kossuth tér. A kettő nagyon szépen megfér egymás mellett. Ezt csak a helytörténeti ügyek miatt éreztem fontosnak elmondani. Természetesen nagyon sok véleménnyel lehet találkozni és a Kossuth tér az egyik leghosszabb véleményeztetésen esett át. Én természetesnek tartom azt is, hogy ha valakinek nem az összes véleménye kerül be a végső tervekbe akkor azt esetleg sérelmezi. De az úgynevezett közösségi tervezés erről szól. Ha együtt tervezünk valamit, figyelembe vesszük a visszajelzéseket, akkor az nem oldható meg, hogy mindenkinek minden javaslata bekerüljön. Az enyém sem került be mind. De ez így van rendjén. Így talán a közös bölcsesség létre tud hozni valami jobbat.” – fogalmazott az ügyvezető a CTV-nek.

Hasonló hírek

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szebeni Dávid “helytörténeti” kinyilatkoztatása, a Szentháromság tér néven emlegetett, Kossuth téren belüli térről…, illetve immáron “parkról…, ahol egyébként Dózsa György szobra áll…A “helytörténésszé” előlépett “szakembertől” megtudhattuk, hogy a hatalmat törvénytelenül bitorló pénzéhes, penészes-narancsos polgármester, alias Ferdinánd, a bika befeküdt az egyháznak…Na, brávó! Az elődje, a berosálós, saját nadrágjába brunyáló, 14 ezer négyzetnétert 21 millióért elkótyavetyélő mihaszna, tolvaj földimalacnak, a katolikus egyház jujjdejó kereszténységének mintapéldányaként, “mindössze” “csak” a Dózsa-féle parasztfelkelés mártírjáról elnevezett iskolát sikerült átkereszteltetnie, hiszen nem Mészáros Lőrinc plébánosra kell emlékeznie az ifjúságnak, hanem a felcsúti tolvaj, senkiházi bűnöző cigány-strómanra! Benneteket már rég el kellett volna temetni és “emléketekre” , egy városi köpőcsészét “felavatni”…

    “Szentháromság park – ez marad, ez lesz a terület neve. Ennek pedig helytörténeti jelentősége is van – fogalmazott Szebeni Dávid.

    Szebeni Dávid, ügyvezető Ceglédi Városfejlesztési Kft: – Szeretnénk azt a régi ellenségeskedést, ami megvolt az egyház és a város vezetés között régen, úgy 100 éve – örökre eltemetni azzal, hogy lesz egy Szentháromság Park, de körülötte Kossuth tér. A kettő nagyon szépen megfér egymás mellett. Ezt csak a helytörténeti ügyek miatt éreztem fontosnak elmondani. Természetesen nagyon sok véleménnyel lehet találkozni és a Kossuth tér az egyik leghosszabb véleményeztetésen esett át.”

    https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/17264763_613745782157362_1583663103180233585_n.jpg?oh=d9a278c8aafb1b6849c9b99bc8ae30a7&oe=59280048

  2. Egyház helyett költsék inkább a pénzt a fagyhaláltól, éhezéstől, hajléktalanságtól szenvedő lakosság megsegítésére, az összeomló nyugdíjrendszerre, egészségügyre, oktatásra. Régen a szocializmusban is biodíszletek voltak a gyerekek amikor az elvtársak szónokoltak. Most a NERtársaknak és az egyházaknak van szükségük biodíszletként használható mozdítható gyerektömegekre -amiben az iskolai fenyítés segít-, hogy bizonyítható legyen: Politikusra, egyházakra szükség van, hisz a biodíszletek tapsolnak, éljeneznek! Pedig voltaképp egyikre sincs, főként a havi 1 milliónál többet kereső Volnerre, aki érettségivel, rendőri gyakorlattal, a jobbik ,,gazdasági miniszterjelöltje”. Aki Londonban mosogatni akar, vagy szállodában akar takarítani, annak is kell nyelvtudás. A politikusoknak itt nem kell semmi. Érettségivel már miniszterjelölt olyan területen amihez köze sincs szegénynek.

    Legyen a tér neve: Pénztáros Lőrinc tér! Körülötte pedig legyen egy Orbán Ráhel sugárút!

    Egyébként aki az iskolát átnevezte és Mészáros Lőrinc nevét kivette az iskola nevéből jobb, ha fél, mert Pénztáros Lőrinc megharagszik.

  3. Ez már a pofátlanság csúcsa,hogy még a katolikus egyház helyi vezetőjével sem egyeztettek.Szebeni Dávid elmehetne meggyónni a hazugságait a Tisztelendő úrnak.

  4. Ferdinánd a bika és a “demokrácia”…Cegléd “jellegzetessége” az örökös trágyaszag orrfacsaró bűze: és csak árad…:)

    https://www.facebook.com/pg/takats.laszlo.cegled/about/?ref=page_internal

    “Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, s nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát ember módra és az emberek között kell élned.”
    (Márai: Füveskönyv)

  5. Nem lett volna megmenthető 1-2 fenyőfa? Olyan szép volt karácsonykor a templom előtt kivilágítva! Mint tudjuk a fenyő nem gyorsan növő fa hosszú évekbe telik míg újra lehet ilyen! Vagy tervben sincs fenyőt ültetni oda?? Igaz vettek nagyon szép “kábel fákat” az is szép kivilágítva!,de a fenyőnek volt egy nem túl elhanyagolható “mellék terméke” oxigén!!!!!! Dehát minek az nekünk ha lesz egy szép parkunk!?? És aki azt mondja,hogy ültetünk új fákat, többet,szebbeket,azt be kell zárni egy légüres térbe és megmondani neki, hogy lesz itt oxigén!! csak meg kell várni míg a szép új sok fa beindul és termel!! Hát ennyi!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....