12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Helyismereti vetélkedő Ceglédről

Március 24-én, pénteken délután tartottuk meg a Márkus János helyismereti vetélkedőt a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében. Az évek óta népszerű rendezvényt idén nem a középiskolásoknak, hanem az általános iskolák részére hirdették meg.

Az idei vetélkedőre felkészülés egyik fő sajátossága az volt, hogy nem a segítő pedagógusok vállára raktak újabb terheket. A gyerekek interneten, heti bontásban kapták meg az ismereteket, feladatokat. Mindezt életkori sajátosságaik figyelembevételével, játékos formában, mintha idegenvezető segítségével járták volna be a várost. Az anyag kidolgozása során, hathatós támogatást nyújtott Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum vezetője. Magát a vetélkedőt Varga Erzsébet és Vámosi Márton állította össze.

Takáts László polgármester úr örömmel elvállalta az általános iskolák részére szervezett vetélkedő fővédnökségét. Támogatásának biztosításán túl, még komoly díjakat is felajánlott a győztes csapatoknak és a részvevőknek. Az egyesület elnöksége kérte Fodor Gábor Tankerületi Központ igazgató úr és az oktatási intézmények vezetőinek segítségét, támogatását is.

A házigazda szerepét, a megnyitót, Gulyás Zoltán a Kossuth Gimnázium igazgatója vállalta. A zsűri elnöke Hegedűs Ágota alpolgármester asszony, tagjai Reznák Erzsébet múzeumigazgató, Kocsis István egyesületi elnök voltak. Az új ismereteket is adó, játékos vetélkedőt Vámosi Márton rutinosan vezette le. Igazán sajnálatos, hogy a két egyházi általános iskola nem indított csapatokat a vetélkedőn.

Első helyezést ért el a gimnázium 8. d osztályos, Bakonyi Szabolcs, Bíró Gergő és Zárdai Simon összetételű csapata. Másodikként a gimnázium 7. d., és harmadikként a Táncsics Iskola 2. számú csapata végzett.

Az önkormányzat ajándékait Hegedűs Ágota, a múzeum kiadványait Reznák Erzsébet, míg a díszes okleveleket Kocsis István adta át. Meglepetésként, az első helyezést elért csapatnak a Zöldházak Cukrászda és Fagyizó felajánlásában, Kis Gyula egyesületi tagunk, Cegléd város címerével díszített tortát ajándékozott. A helyezést elért csapatok felkészítő tanárai az önkormányzattól különdíjakat kaptak.

A tapasztalatok, vélemények szerint a vetélkedő ismét jól szolgálta városunk történetének jobb megismerését, Cegléd megszerettetését.

Kocsis István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....