4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Gimis dicsőség, mesés nyeremények

A BankVelem PénzOkos Kupa pénzügyi tudásverseny 2014 óta minden évben megrendezésre kerül. A verseny 3 fordulós, az első két megmérettetés online zajlik, majd a pontszámok alapján kerül a harmadik fordulóba – a döntőbe – a legjobb 7 csapat, amelyek 3-3 főből álltak. Idén több mint 450 csapat jelentkezett az ország különböző általános iskolájából, hogy meg-mérettesse magát! A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumból is jelentkeztek csapatok, köztük mi is, a „Vonatkerék-pumpálók” csapata, név szerint: Szalay Tamás, Jaziniczky Bence, és jómagam, Orgován Dorina.
Nagy örömünkre sikerült bekerülnünk a legjobb 7-be, így izgalommal készültünk a döntőre. Köszönet illeti Kozma Sándor tanár urat, aki időt és energiát nem sajnálva segített nekünk a felkészülésben, és ő kísért el minket a verseny helyszínére, Budapestre. A döntő 2017. március 8-án volt, a rendezvénynek a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium adott otthont. Amikor odaérkeztünk, a terembe belépve szinte mágnesként vonzotta a szemem az asztal, a rajta látható csodálatos kupákkal és a nyereményekkel, melyekért rövid időn belül harcba is szálltunk. A verseny jó hangulatú volt, érdekes, és változatos feladatok vártak ránk. A szünetben a szervezők megvendégeltek bennünket egy kis harapnivalóval, üdítővel. Majd folytatódott a verseny, mely a vége felé közeledve igen szoros lett. Végül: a békéscsabai Bank(ok)osok, az alsónémedi „Almáspite” mögött a 3. helyet szereztük meg, és az ezzel 50.000 Ft-ot és egy szép kupát nyertünk az iskolának. Emellett büszke tulajdonosai lettünk egy-egy Samsung Galaxy okostelefonnak is! Üres kézzel azonban a többi versenyző sem távozott, hiszen mindenki kapott egy „Értem a pénzem” pénzügyi társasjátékot.
Este 8 óra után érkeztünk haza, eléggé elfáradva, de azt hiszem, csapattársaim nevében mondhatom, hogy fantasztikus nap volt, remekül éreztük magunkat, felejthetetlen élmény maradt, és a pénz világát illetően sok hasznos tudnivalóval gazdagodtunk mind a felkészülésünk, mind a verseny során, amelyekből sokat kamatoztathatunk majd a jövőben is.
Orgován Dorina 6. osztályos tanuló

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...