4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Sportcsarnok – tervezési fázisban

Egy olvasónk a sportcsarnok átépítése kapcsán küldte meg aggályait, kérdéseit a Ceglédi Panorámának: „Hallottam, olvastam hogy hamarosan kezdődik a Gál József Sportcsarnok bontása és újjáépítése. Nagyon örülök a szép, olimpiai szintű új sportlétesítménynek, de szerintem sok kérdést vet fel az építkezés időzítése. Józan paraszti ésszel leginkább télen bontanak, nyáron meg a hosszú, világos nappalokon építenek. Ahogy hallottam májusban, de lehet, hogy csak nyár derekán kezdik a bontását az épületnek és vagy másfél, ha elhúzódik két év is lesz mire elkészül. Az pedig nagyon hosszú idő!

Addig hol tartanak majd sporteseményeket, edzéseket és kulturális programokat, koncerteket, szalagavatókat, bálokat? A még át sem adott judocsarnokban nem lehet, mert tatami van az alján. A már beharangozott kosárlabdacsarnoknak a Várkonyi iskolában meg még nyoma sincs. Pedig ha az kész lenne már és csak utána kezdenének bele az építkezésbe, akkor nem maradna Cegléd egy nagyobb befogadó létesítmény nélkül. Így azonban egyetlen helyszín sem marad, ahol meccseket, edzéseket tarthatnak a különböző sportágak csapatai? Hol fogunk szurkolni a kosaras lányoknak és a kézis fiúknak? Készült arról valamilyen tanulmány, hogy mi lesz az építkezés alatt a ceglédi sporttal?  Nyilván a versenyszerűen sportolóknak megoldják majd az edzést más helyszíneken, de mivel fog járni az utánpótlást biztosító korosztály esetében? Mert az is biztos, hogy szülőként én sem tudom, majd heti több alkalommal Szolnokra, Kecskemétre fuvarozni a gyerekemet egy-egy edzésre. Hiába lesz egy világszínvonalú sportlétesítményünk, ha kifogynak belőle a gyerekek… Jó lenne megnyugtató választ kapni ezekre a kérdésekre. Köszönettel: D.N.”

Lapunk megküldte a városvezetésnek az olvasói levelet, amelyre Szokolai Attila sajtóreferenstől kaptunk választ: „Mint ismeretes, Cegléd városa tavaly év végén kormányzati támogatást kapott a Gál József Sportcsarnok átépítésére, bővítésére mintegy 500 millió forint értékben. Az új létesítmény építése összesen 2,7 milliárd forintba kerülne. A városnak 800 millió forint önerőt kell biztosítani. Ahogyan akkor sajtótájékoztatón is tájékoztatták a lakosságot: az 500 milliós kormányzati segítség és az önerő, valamint a TAO források bevonása mellett újabb források gyűjtésén dolgoznak. Az önkormányzat képviselő-testületi ülésén és azóta is több fórumon elhangzott: addig, amíg nem áll a teljes összeg maradéktalanul a rendelkezésre, nem fognak hozzá a beruházás megkezdéséhez. Az új sportcsarnok még tervezési szakaszban van, végleges döntés ebben az ügyben várhatóan 1-2 hónap múlva születhet, de természetesen vizsgálják annak lehetőségét, hogy minden érintett megfelelő körülmények között készülhessen fel az építkezés alatt is.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...