16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kereszthalál és csokinyuszi?

A fenti címmel írt a NőiSzem Blog arról, hogyan tanítsuk a húsvét bibliai üzenetéről a gyermekeinket. „Húsvét misztériuma sokkal nehezebben dekódolható egy kisgyermek számára, mint Jézus születésének örömünnepe” – írja a portál.  „A háromnapos ünnep íve gyerekként nehezen követhető. A szenvedéssel indul, a legsötétebb órák után a halál csendjévé merevedik, és csak Nagyszombat vigíliáján enged a fojtott szomorúság, hogy aztán hallelújázva, felszabadultan örülhessünk a feltámadásnak. De akkor hogy is van ez? Most sírunk vagy nevetünk?  – kérdezhetik joggal a gyerekek. Mellette pedig a pogány tavaszünnepekből megmaradt tojásfestés, locsolás és csokinyuszi csak tovább bonyolítják a helyzetet.”

Az óvodás és kisiskolás gyerekek számára a húsvét jelentőségének tanítása kérdésével a blog három felekezet, három pásztorát kérdezte meg.

A Cegléd-Felszegi Református Gyülekezet pásztora Bereczky Örs és felesége a szintén lelkészvégzettségű Judit válaszukban arra mutattak rá, hogy fontos a szülői példaadás. „A lényeg, hogy mi felnőttek higgyünk, és mi ünnepeljünk! Ezt a végét sose eresszük el Húsvétnak. A mi ünnepünkbe vonjuk be a gyermeket. Lássa, hogy ez nekünk fontos. A gyülekezeti közösségnek legyen gyerekszerű része, a családnak pedig legyen otthon ünnepe.” – fogalmazott a ceglédi lelkészházaspár.

A cikk a noiszem.hu oldalon olvasható itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...