1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Városnapok 2017

2017-ben harmadik alkalommal rendezzük meg a Városalapítók tiszteletére tartott forgatagot. A rendezvény forgatókönyve az elmúlt évekhez hasonlóan alakul, de mindig az élet írja.

A Régi Idők Piacztere, az Utcazene Fesztivál, Nemzetközi Jazz Nap és a Majális mellett már hagyomány, hogy mindig van egy vendég rendezvényünk, amely idén a Kenyér, Bor és Kultúra Ünnepe, mely a XII. Egyházi és Világi borok versenyének eredményhirdetését is magában foglalja. A verseny megálmodója a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület, mely minden évben más Pest megyei várost kér fel a közös szervezésre. Az idei évben Cegléd városa ad otthont a borversenynek április 21-én, illetve a borkonferenciával, borszenteléssel, borrendek látványos felvonulásával kiegészített eredményhirdetésnek. A rendezvény házigazdája az idén 20 éves Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend.

A Városnapok programtervezésekor kiemelten fontos szempont a helyi művészek, helyi csoportok bevonása, így idén hazai pályán lép fel Horváth Otília és Kővári Péter, akik országosan ismertek már jazz klubokban, a Petrik G. Band a Harap zenekarral közös formációban áll színpadra, fellép a Koktél 4U zenekar, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fiatal ceglédi Fatal Error rockzenekar, Tom White az őrült rockabilly cirkuszával érkezik hozzánk. Először lép fel gyermekkoncerttel a Palmetta zenekar, énekesnőjük a ceglédi Szebeni Szilvia.

Nemzetközi porondra lépünk a Bori Viktor által megálmodott és a Nemzetközi Jazz Világnapjára szervezett vasútállomási jazz koncertekkel, hiszen idén egy holland énekes-gitáros duó is gazdagítja a programot.

A majális elmaradhatatlan szereplői pedig a Cegléd Táncegyüttes, akik idén hat csoporttal mutatkoznak be.

A Régi Idők Piaczterén az Eötvös tér ismét a családok élményterévé változik, kézművesek, termelők árulnak kecskelábú asztalokon, bábelőadások, swing és népi zenekar, fajátékok, Szekérszínház, Bábakukucs, Egérparádé, Nosztalgia Posta, Mesélő Múzeum, anyák napi kézműveskedés a Folton Folt Klub tagjaival, csúzlizda, állatsimogató, Cegléd Táncegyüttes-élőkép, karikázó, üvegfújó, tejivó, és ceglédi alkotók mesterségbemutatói lesznek láthatók. Ezzel párhuzamosan a nagyszínpad előtt egész napos a középkor hangulatát idéző lovagi torna látható. Gyalogos párviadalok – kardvívás, botvívás, szálfegyvervívás, csatabárd és láncosbuzogány-vívás, három fegyverváltással tornavívás – XIV-XV. század fegyvereivel, melyeket a közönség is kipróbálhat.

Az Utcazene Fesztivál iskoláskorúvá vált, idén 10 helyszínen, a Rákóczi út teljes szakaszában várják a zenei csemegére vágyókat az ország legkülönbözőbb pontjáról érkező zenekarok.

Nagy nevekben idén sem szűkölködünk, élő nagy koncerttel érkezik hozzánk Molnár Ferenc Caramel Aki 2005-ben, a TV2 Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. Több mint 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és a közélet kiemelt szereplője. Népszerűsége alapján a magyar könnyűzenei előadók, zeneszerzők szűk élmezőnyének tagja, Facebook rajongótábora 375 000 főből áll, dalait 100 milliónál többször töltötték le.

A Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat töretlen lelkesedéssel szervezett gazdag Utcazene Fesztiválját a fiatalok által választott az Intim Torna Illegál együttes zárja. Az alternatív rockegyüttest 2010-ben alapította a Kistehén Tánczenekar négy korábbi tagja. Első lemezük 2010-ben jelent meg Cirkusz címmel. A zenekar rengeteg koncerten szerepel azóta is.

Május 1-jén Geszti Péter zárja a Városnapok programját, aki országos Létvágy című lemezturnéjával látogat el Ceglédre. Az előző zenekaroktól eltérő zenei világot tükröző, hangzó anyag egy klasszikus featuring album, melyen a pop, a rap és az elektro elemek váltakoznak. Közben persze felcsendülnek régi Jazz+Az és Rapülők dalok is. Igazi retro bulira számíthatunk.

A jól bevált kiegészítő programok, mint a míves portékák vására, helyi termelők étel és italkínálata, kiemelten a helyi borászatok és az elmaradhatatlan majálisi vurstli is várják a kilátogatókat.

Jöjjenek, ünnepeljük együtt a Város napját!

Détári-Lukács Ágnes szervező

 

 

Cegléd Város Önkormányzata, a Kossuth Művelődési Központ és a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és családját a Városalapítók Napja alkalmából tartandó rendezvénysorozatra.

  1. április 29. (szombat)

10.00-18.00 Régi idők Piacztere (Eötvös tér)

Az Eötvös tér a családok élményterévé változik, kézművesek, termelők árulnak kecskelábú asztalokon, bábelőadások, swing zenekar, fajátékok, Nosztalgia Posta, Mesélő Múzeum, Csúzlizda, fa körhinta, állatsimogató, Cegléd Néptáncegyüttes – élőkép, karikázó, népzene, kézműves udvar, mesterség bemutatók, üvegfújó, kovács, kosárfonó.

10.00-16.00 Bajvívók (Kossuth téri színpad előtt)

XIII-XIV. századi hajítófegyverek, ostromszerkezetek, ostromtalicska, balliszta, íjászpavéze, középkori vadászeszközök, íjak, számszeríjak, gyalogos párviadalok, kardvívás, borvívás, szálfegyvervívás, csatabárd és láncosbuzogány-vívás, három fegyverváltással tornavívás, lovagi sátrak, címerpajzsok.

16.00 Oti Voice & Bass koncert

17.45 Petrik G. Band & Harap koncert

20.00 Caramel élő nagykoncert

22.00 Koktél4U koncert

Kísérő rendezvény: Táncsics Gyermekzenei Fesztivál (Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola)

 

  1. április 30. (vasárnap)

A kenyér, a Kultúra és a Bor Ünnepe

10.00 Borkonferencia – helyszín: Kossuth Művelődési Központ Kamaraterme

9.00 Gyülekező, regisztráció

Házigazda: Kiss Attila nagymester, a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend elnöke

11.00 Nagytarcsai Hagyományőrző Kulturális Egyesület műsora

12.00 Borrendek felvonulása

Közreműködik a Nagytarcsai Hagyományőrző Kulturális Egyesület

Borszentelést, boráldást celebrál Szecsődi Péter tiszteletbeli kanonok, plébános és Szlaukó Orsolya evangélikus lelkész

XII. Egyházi és Világi Borok Versenye eredményhirdetés

Helyszín: Kossuth tér színpad

15.00 Borra-Való Együttes koncertje

16.00 Utcazene Fesztivál  – Zenekarok a Rákóczi úton

Résztvevők: Kelet Brass Band, Board President, Ceglédi Zenés Színitanoda, Droctors, Éva Presszó, Fruzsi & Badman, Gabó Acoustique, Feel’in, Összerázó Banda, Ratty Jazz Band, SURPR!SE, The Orange Sofa, The Peters & Friends, Uncle Beaver

Közben a színpadon tánccsoportok bemutatói (Relevé, Tetz AMI, Zumba, társastánc, hastánc)

17.00 Nemzetközi Jazz Nap

Szabadtéri jazz színpad az öreg gőzös tövében

Jam Bori Band – featVandoorn&van Vugtközreműködésével (Vasútállomás)

20.00 Fatal Error koncert

22.00 Intim Torna Illegal koncert

 

  1. május 1. (hétfő)

10.00 Májusfaállítással egybekötött hagyományőrző műsor

A rendezvényt megnyitja: Takáts László polgármester.
Fellépnek: SZKKIÓ Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda Eötvös téri nagycsoportja, Cegléd Néptáncegyüttes, Kossuth Művelődési Központ néptánccsoportjai, Református Általános Iskola és Óvoda néptánccsoportjai, Patkós Irma Művészeti Iskola diákjai

15.00 Palmetta zenekar népzenei gyermekkoncert

16.30 Tom White and the Mad Circus rockabilly koncert

18.30 Geszti: Létvágy koncert

 

A három nap folyamán míves portékák vására, helyi termelők, gazdag ital és ételkínálat, helyi borászatok várja a kilátogatókat.

Ingyenes rendezvény

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.cegled.hu vagy www.facebook.hu/cegled

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...