5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Mikrotörténelem a FIAM-ban

A FIAM Szabadegyetem következő programjaként április 13-án a Hollós utcai Fiatal Alkotók Műhelyében Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója beszélgetett Forgách András íróval, az Élő kötet nem marad című könyv szerzőjével. Az író szüleinek kémmúltjával való 2014-es szembesülését feltáró könyv jövőre 21 országban jelenik meg és a mű filmes jogai is elkeltek.

A szerző az esten intimen vallott arról, milyen érzés volt megtudni 61 évesen, hogy édesanyja, az izraeli származású Avi-Shaul Bruria III/1-es hálózati személy volt. Mindezt anyja halála után 29 évvel.

– Nem akartam, hogy más írja meg ezt a történetet, mert senki más nem lett volna képes leírni az igazságot. A könyv nem vádirat, hanem portré. De a kegyetlenségig őszinte, mert írói hitelem csorbult volna, ha elhallgatom azt, amit megtudtam. – mesélte Forgách András, aki hallgatói kényes kérdéseire is válaszolt.

– Azért van akkora sikere a világban ennek a könyvnek, mert nem általában beszél a besúgókra épülő államhatalom visszaéléseiről, a kisember vergődéséről, hanem mikrotörténelem a családi körből. Bármelyikünkkel bármikor megtörténhetett volna. – mondta el Sárközy Bence a könyvet kiadó cég igazgatója a nemzetközi sikerről.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...