14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Hódító Gyógyítók az Ultrabalatonon

A ceglédi kórházban alakult futócsapat szerveződéséről már tavaly ősszel beszámoltunk lapunkban. Akkor a futóknak a Balaton körbefutása volt a céljuk. Május 20-án az Ultrabalatonon teljesítették is a kihívást. Dr. Bálint Zoltán beszámolója a regisztrációtól a célig:

Még októberi  gondolat  –  CSAK EGY KÖR –  regisztráció, de már betelt – pótlista –  február: mégis indulhatunk!!! –  szinte hihetetlen: a Kórház szponzorál – tervezés – edzések –  felkészülés –  rajt.
–  Indulás előtti hír: fiam kerékpár versenyen bukott, ápolják – most merre??? – de jól van, minden rendben  – rajthoz állok, futás! – szuper váltás –  Legfiatalabbként is teljesíteni kell: cipőm szinte a földet sem éri – széles mosoly, nevetés, jól futunk –  de  a szél mindig szemből fúj – és egyre inkább felfelé tartunk –  mindig csak felfelé –  és sötét lett –  fejlámpák imbolygó fénye, mint ezeregy szentjánosbogárka – végre a Felvidékről lefelé – fröccs stand, fergeteges hangulat –  vigyázz: el ne csússz a pince lépcsőjén – gyönyörűek a túlpart fényei –  repülnek a kilométerek – de, egyre jobban fúj – jön a vihar – ítéletidő –  bőrig ázva, hidegben átfagyva, lehulló ágak elől ugrálva  – SOS –  hajnal háromkor  jön a kérés: váltás azonnal! – tovább, vagy ennyi elég ??? –  Készülődöm, de társam hamarabb jelentkezik – megoldjuk – végre világosodik, a vihar is múlóban – mindenki jól van –  már csak egy-két váltás van hátra – tervezetthez képest időben nagyon jók vagyunk – Klub Aligán az egész csapat engem vár – nekünk tapsol az egész ”város” – sorfal között szökellek küzdve férfias könnyekkel – utolsó lépések – beértünk: Egymás kezét fogva összeforrt csapatként robbanunk be a célkapun: MEGCSINÁLTUK!!! Mi, tizennégyen!

Kórházi csapatunk, a 10 fős Hódító Gyógyító váltónk 4 fő kerékpáros kísérővel lefutotta a 218,2 km-es Balatont körbeölelő távot! Indultunk 2017.május 20-án 12.35-kor és 21h  51’  15” alatt  –  a középső harmadban  végezve – megérkeztünk a célba.
Futottak: Márkodi Szilvia, Nagy Csilla, Sasváriné Cseh Judit, Sághi Tünde, Szijj Gabriella, Havasi Máté, Pálinkás Norbert, Dr Szűcs Gábor, Dr Szabó Tamás, Dr Bálint Zoltán
Kerékpároztak: Dr Ercsei Ibolya, Dr Körmendi Judit, Havasi Zsolt, Nagy Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...