5.1 C
Cegléd
2024. március 7. csütörtök
spot_img

Füstölt az IC

Füstölt a Cegléd felé tartó vonat tegnap délután Ceglédbercel és Cegléd között. P. Gergő is a Budapestről Szegedre tartó 734-es Tömörkény IC-n utazott, amikor Albertirsa után a vonat hirtelen lefékezett és a kalauzok elfutottak. “Az ablakon kinézve láttuk, hogy kívül, de belül is füstöl a vonat, majd egyszer csak elindultunk. Egészen Ceglédig jöttünk, közben folyamosan egyre nagyobb volt a füst az utastérben. A kalauzok semmilyen tájékoztatást nem adtak. Végül a vagonban ülők úgy döntöttek, hogy inkább hátra mennek az IC részbe, mivel ez a füst biztosan nem tesz jót az egészségnek. Amikor kiszálltunk, láttuk, hogy abban a kocsiban az ablakokon jött ki a füst.” – írta meg nekünk az utas, aki úgy tudjuk épségben megérkezett Ceglédre. A szerelvény további sorsáról nincs információnk.

2015-ben ki is gyulladt egy vonat Albertirsán. A tűz akkor is egy Szegedre tartó InterCity mozdonyának motorterében keletkezett. Akkor a mozdonyvezető porral oltó készülékkel fékezte meg a lángokat, majd az időközben helyszínre érő ceglédi tűzoltók folytatták a munkát, és hűtötték le vízsugárral a felhevült alkatrészeket. A szerelvényen tartózkodó mintegy száz embert akkor leszállították a vonatról.

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kérem a tisztelt szerkesztőséget,hogy máskor ahelyett hogy fars információkat leközöl ezzel bemártva olyan dolgozókat akik a munkájukat jól végeztèk és információközlés helyett embereket mentettek ki.Írás előtt tájékozódjanak!

  2. Pontosítanám a beszámolót, mivel én is azon a vonaton ültem. A kalauzok húzták meg a vészféket. Illetve tájékoztatást is adtak azoknak, akik a kocsi elejében ültek és azt mondták, hogy menjünk át másik kocsiba és szóljunk a többi utasnak is, akik abba a kocsiba vannak. Tudom nem sok érdeme van a MÁV-nak, de azt a kicsit adjuk már meg nekik, amit néha elérnek. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...