10.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Több mint 200 alkotás

Több, mint 200 rajz, festmény sorakozik a Kossuth Művelődési Központ aulájában. A Tetz Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás. A művészet az, ahol a gyerekek leginkább kifejezhetik belső érzéseiket – mondta Ujházi György megnyitó beszédében.

Arcképek, csendéletek, állatok, építmények, érzések – a téma rendkívül széles. A Kossuth Művelődési Központ aulájában kiállított alkotások mind más és más üzenetet rejtenek. A Tetz Művészeti Iskola diákjai bemutatták mennyit fejlődtek a tanév során. Mózner Franciska például még csak pár hónapja jár az intézménybe, ő egy virágot festett a kiállításra és arról beszélt, mit jelent neki az alkotás.

Mózner Franciska: – Így ki tudom élni azt, amit máshogy nem tudnék kifejezni, egyszerűen szeretek. Unaloműzésképp, szeretem.

Franciskának a jövőre nézve is vannak tervei a művészettel kapcsolatban.

Mózner Franciska: – Hobbiként szeretném csinálni, majd ha idősebb leszek, de minél több rajzversenyre szeretnék jelentkezni és nagy tervem az, hogy el szeretnék nyerni egy díjat az egyik művemmel.

A kiállítást Ujházi György nyitotta meg, beszédében úgy fogalmazott, hogy a művészetet, az alkotásokat fontos közvetíteni az emberek felé.

Ujházi György, tulajdonos, Artem Galéria: – A számítástechnika, a digitális világ azt hiszem, hogy hatalmába kerített nagyon sok mindenkit és ezért is nagy tisztelet minden gyermeknek, szülőnek, iskolának, felkészítő tanáraiknak, hogy ezt az utat járatják a gyerekekkel és ezen keresztül egy mára nagyon globalizált világban azért marad egy kis sziget, ahol saját magukat tudják a gyerekek adni.

Sokféle technikát használtak a diákok és rengeteg a jól kivitelezett grafikai alkotás – hangsúlyozta Ujházi György. A képek egyfajta tükörként is funkcionálnak, hiszen megmutatják alkotójuk személyiségét.

ctv.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...