20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

„Az idő a magyar kormányt igazolta”

Parlamenti évadzáró beszélgetés Földi László országgyűlési képviselővel

„Sem itthon, sem Brüsszelben nincs olyan politikai ellenlábasunk, aki bele tudna kötni a magyar államháztartás állapotába és ne látná, hogy a magyar gazdaság folyamatosan növekszik, a munkanélküliség pedig rohamosan csökken” – mondta a lapunknak adott interjúban Földi László, Cegléd, Nagykőrös és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus szerint most már a nyugati világ nagyhatalmai is elismerik, hogy Magyarország kezelte jól a migránsválságot.

– Migránst nemigen látni az országban, de a kormányoldal mégis nagy hangsúlyt fektet erre a kommunikációjában. Még mindig ez az legnagyobb problémánk?

Nehéz feladat rangsorolni egy ország gondjait, én nem is vállalkoznék rá, pedig az egyik legaktívabb országgyűlési képviselő vagyok és minden törvényjavaslat egy-egy probléma. A migránsválság azonban kétségkívül Magyarország és egész Európa jelenkorának legnagyobb krízise. Az pedig, hogy Magyarország több felmérés szerint nemhogy a kontinens, hanem a világ egyik legbiztonságosabb pontja és Ön nem lát illegális bevándorlókat kóborolni az országban, annak a politikának köszönhető, amit én is képviselek és támogatok. Ennek alapköve, hogy a migráció és a terrorizmus összefügg egymással. Ennek igazságát ártatlanok vérével írták bele a közelmúlt történelemkönyvébe. Ezért alkottuk meg mások mellett az én szavazatommal a jogi és fizikai határzárat, és ezért akadályozzuk meg, hogy veszélyes idegenek szabadon mászkáljanak az otthonaink környékén. A migránsválságnak pedig még nincs vége. Egyrészt újabb ellenőrizetlen embermilliók várakoznak Európa határán, hogy beáramoljanak, másrészt Brüsszelből is támadják a biztonság politikáját. Az előbbi ellen szigorú intézkedéseink fenntartásával, az utóbbi ellen pedig például a kiemelkedően sikeres nemzeti konzultáció fegyverével harcolunk. 2018-ban is meg kell védenünk a határainkat, és erre csak a Fidesz-KDNP képes.
Módszereink eredményességét – nyilvánosan legalábbis – már Nyugat-Európában sem vitatják. A G7, vagyis a Hetek Csoportjába tartozó Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság és Egyesült Államok vezetői a közelmúltban tartottak csúcstalálkozót az olaszországi Taorminában. Nagyon fontos zárónyilatkozatot fogadtak el itt. Kimondták, sőt írásba adták, hogy a migráció globális jelensége olyan „hosszú távú válságmegoldást” igényel, amelyben különbséget kell tenni menekültek és migránsok között. Azt is elismerték, hogy az államoknak szuverén joguk, hogy ellenőrizzék a határaikat. Erre vágnánk rá nálunk, hogy „Jó reggelt!”. Mi ezt mondjuk legalább két éve. Az idő a magyar kormányt igazolta.

– Erről, a migránsválságról fog szólni 2018 is?

– Nemcsak erről, hanem arról is, hogy minden ember léphet egyet előre. Már most készen van ugyanis az ország 2018-as költségvetése, ami a családról, a biztonságról és munkáról szól. Azt szeretnénk, hogy 2030-ra 30 ezerrel több magyar legyen. Meg kell állítanunk a népesség csökkenését. Ezer okunk van rá, csak egyet mondok: nem lesz, aki dolgozzon és eltartsa a nyugdíjasokat.
Amit mi meg tudunk tenni, azt megtesszük: megemeljük a családi adókedvezményt, gyermekszámtól függően csökkentjük vagy elengedjük a diákhitelt, bölcsődefejlesztési programot indítunk, kiterjesztjük a diplomás gyed időtartamát és a segítséget nyújtunk a családosok jelzáloghitelének törlesztéséhez. Van rá pénz, mert a magyar emberek keményen dolgoznak, tisztességesen adóznak, a kormány pedig okosan gazdálkodik. Sem itthon, sem Brüsszelben nincs olyan politikai ellenlábasunk, aki bele tudna kötni a magyar államháztartás állapotába és ne látná, hogy a magyar gazdaság folyamatosan növekszik, a munkanélküliség pedig rohamosan csökken.

– Pest megye és azon belül a 12-es számú választókerület is haszonélvezője lesz ennek?

Összeírtam Önnek azokat a fejlesztéseket, amelyeket a kormánnyal közösen ebbe a régióba hoztunk. Minden beruházás egy sor, és a lista így is kétoldalas! Nagyon nagy eredménynek tartom középületeink energetikai korszerűsítését. Cegléden több közintézmény mellett a Toldy Kórház nővérszállója, míg Nagykőrösön a Názáret Római Katolikus Óvoda és a Városi Óvoda is megújul ennek köszönhetően, de intéztünk ilyen beruházást Törtelnek, Újszilvásnak, Kocsérnak, Jászkarajenőnek és Kőröstetétlennek is. A lakossággal és a településvezetőkkel közös sikerünknek tartom, hogy sikerült pénzt szerezni a nagykőrösi és a csemői víz minőségének javítására, valamint Jászkarajenő szennyvízhálózatának kiépítésére. Tényleg hosszú ez a lista, de hiba lenne említés nélkül hagyni a nagykőrösi csatornaprojektet és azt, hogy közlekedésfejlesztésre 298 millió forintot teremtettünk elő, illetve több százmillió forint jut az üzleti infrastruktúra fejlesztésre is, csak a még nem említett Nyársapáton például 98 millió. Ugyancsak fontos kiemelni az 500 millió forinttal támogatott ceglédi, és a 300 millió forintból megépülő abonyi ipari park fejlesztéseket. Az Ecseri Kft. pedig kormányzati hozzájárulással épített új munkacsarnokot és további működéséhez 250 új munkahelyet létesít, és végre biztonságos lesz a kerékpáros közlekedés a felüljárón át egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően.
Érdemes emlékeztetni a tisztelt olvasókat, hogy ez a kormány szakított a Budapest-központúsággal, megoldotta a fővárossal egy régióba zártság problémáját és sokmilliárdos keretet biztosított az eddig elmaradt Pest megyei fejlesztésekre

– Azt mondta, hogy Ön az egyik legaktívabb országgyűlési képviselő. Ezt mire alapozva állítja?

– A hivatalos statisztikákra. Az Országgyűlés bárki által megtekinthető adatbázisa szerint 2014. szeptember 24. és 2017. május 8. között nem kevesebb, mint 101-szer beszéltem a Parlamentben valamilyen fontos ügyben. És ez csak a plenáris ülés, hiszen a mezőgazdasági bizottságban sem némán ülök ám! Ezek között voltak kérdések és interpellációk, illetve napirend előtti és általános, valamint politikai vita részeként elhangzott felszólalások egyaránt. Természetesen, sokszor foglalkoztam az agráriummal, az erdészettel, a vadgazdálkodással, illetve az élelmiszeriparral összefüggő témákkal, de élénken foglalkoztat az oktatásügy, részt vettem a költségvetés vitájában és büszke vagyok arra is, hogy részem van az Arany János-emlékév megrendezésében. Hiszem, hogy mindegyikben a választókerületem javára cselekedtem, ezért folytatom a munkát.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....