5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Válaszolt a MÁV

A miabonyunk.hu oldalon írta meg Lőrinczy Veronika azt a problémát, hogy a kórház közeli vasúti átjárónál minden hétköznap reggel elakad a forgalom, mert negyedórát is piros a lámpa. A MÁV illetékesei az esetet kivizsgálták és válaszoltak a levélírónak:

„Tisztelt Lőrinczy Veronika! A tehervonatvonat forgalmi ok miatt állt meg az átjáróban, és mindössze 5 percig zárta el, – ezt az előírások szerint rögzített adatok között visszakereste a vasúttársaság. A megállás oka a ceglédi állomás keresztirányú személyvonat forgalma volt, ami ebben az időszakban közel ezer utas menetrendszerű eljutását szolgálja. A mintegy 600 méteres szerelvény továbbhaladása a személyvonatok késését okozta volna, ami később további csúszásokhoz vezetett volna az ország egyik legnagyobb utasforgalmú fővonala, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen, illetve a szegedi fővonal közlekedésében is.
A vasúttársaság szakemberei azt is megvizsgálták, hogy a ceglédi állomás forgalmi személyzete a vonatkozó előírások szerint szervezte-e a vonatforgalom szabályozását, amikor ez a tehervonat közlekedett. Az elmúlt két hét adatai szerint ebben az átjáróban reggel átlagosan 2,5 percnél többet nem tartóztatta fel a vonatközlekedés a közúti forgalmat, amellyel szemben a KRESZ szerint elsőbbsége is van az átjáróban. MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság”

A levélre a főszerkesztő azt válaszolta, hogy bár nem öt perc volt a várakozás, és nem egyszeri alkalom, a cikk mégis célt ért, mert „azóta csodák csodájára megszűnt ez a reggeli állapot. Erről többi, érintett olvasónk is nagy örömmel számolt be.”

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Sajnos a Mercedes Kecskemétre telepüésével még úgy is nagyon megnőtt a szegedi vasútvonal forgalma, hogy személyvonat – amivel a kistelepülések megközelíthetőek lennének-, ezen a vonalon már szinte nem járnak. Ennek csökkentésére véleméynem szerint a dupla sínpár jelenthetne megoldást, mert így a becsatlakozó forgalom is jobban ütemezhető lenne, de vasutas körökben arról beszélnek, hogy az állam az erre szánt támogatást már felhasználta, így nem valószínű, hogy pénz lesz erre…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...