15.6 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Rákóczi úti horror


A Rákóczi úton egy tömbházban él a 80 éves néni, aki végső kétségbeesésében lapunkon keresztül a nyilvánossághoz fordul.
– Félelemben élek a saját házamban, egy elmebeteg lakó miatt. Tegnap arcon ütött, alig tudtam elmenekülni. Kihívtam a rendőrséget is, de én nem feljelentést akarok tenni, hanem csak nyugalmat – mesélte zaklatott hangon az asszony. Aztán szépen lassan kibontakozik és érthetővé válik a története: a néni a ház megépítése óta, 47. éve lakik a házban, férje 12 évvel ezelőtti halála óta egyedül. Volt közös képviselője is a háznak, mindig szívén viselte a lakók sorsát, összetartó közösség volt az övék. Néhány éve azonban minden megváltozott. Egy – szavaival élve – elmebeteg költözött a házukba.
– Gátlástalan, nem is nevezném embernek! Ha nem ismeri nem tudja elképzelni mit élünk át nap mint nap. Mindent rombol és pusztít! Eleinte csúzlival lőtte le a macskákat, kutyákat, most már emberre is lő! Szerdán a konténerhez vittem le a szemetet és az ablakból meglőtte a fejemet hátulról. Nemrégiben egy itt lakó írt a Panorámába, hogy valaki mérgezett húsdarabokat tesz ki, meg darált húst szögekkel, hogy elpusztítsa az állatokat. Ezt is ez a férfi csinálta! A fákra mérgezett húsos zacskókat aggat, hogy a madarak elpusztuljanak. Múlt héten 6 madártetemet találtunk a fák alatt. A fák ágait letördeli, bedobálja a biztosító kertjébe. A kóbor macskák – akiket pártfogásomba vettem, mert nem tudott róluk gondoskodni a gazdájuk – vizébe is mérget tesz. Normális, hogy éjjelente – mert alig alszik – kulcsokat zörgetve keresi az ajtót hova tudna bemenni?  Ahonnan lehet onnan lop is, például a közös használatú helyiségekből. A szomszédai – akik hamarosan épp emiatt elköltöznek – mesélik, hogy veri a falat éjszaka, kalapáccsal a fém ablakpárkányt, aki elmegy az ablaka alatt arra kiköp és trágárságokat mond. Elrontja a zárakat, olajjal locsolja fel a lépcsőt. A közös képviselő viszont – hiába kértem – nem tesz semmit.
Az előző napi eseményekre térve a néni elmeséli: – Tegnap a rendőrséget is kihívtam, mert megtámadott. Azért haragudott meg rám, mert az ablakpárkányán lévő három kupac mérgezett húst letakartam egy újságpapírral, nehogy megtalálják a szerencsétlen állatok. Aztán estefelé lementem rendet tenni a ház melletti területre, a biztosító és a tűzfal közé, ahol ez a férfi mindig rendetlenséget csinál. Ott gyűjti a kavicsokat, betondarabokat, üvegeket, bár nem tudni mire kell neki. Itt van itató is a kóbor cicáknak, lementem, hát, hogy kicseréljem az ivóvizüket. Akkor már lesben állt ez az őrült és számonkért, mit keresek én ott, ez az ő területe. És hogy képzeltem, hogy én hozzányúlok az ablakba tett húsokhoz! Jó erőben van egy mázsán felül, úgyhogy a kiabálás mellett elkezdett lökdösni, aztán megütött.
Milyen ember az, aki egy 80 éves asszonyra kezet emel? Normális-e, hogy azt kiabálja: mikor halsz már meg vagy költözöl el innen? Alig tudtam elmenekülni! Betelt a pohár! Azonnal a rendőrséget hívtam, akik ki is jöttek. De megvédeni nem tudnak nap mint nap ettől a szörnyetegtől. Nem tudom kihez lehetne fordulni, hogy meg lehessen állítani! Mert mindenki fél, szemet huny, bezárja az ajtót és nem akar tudni erről. Pedig ez az ember(?) nem alkalmas arra, hogy lakóközösségben éljen. Inkább megtöröm a hallgatást, mert nem akarunk rettegésben élni a saját házunkban!

Hasonló hírek

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A rendőrség nincs a helyzet magaslatán,nem igaz,hogy nem lehet ezzel a termeszetkarosito,garázda,állatkínzó,a társadalmi együttélés szabályait durván megsértő,férfival szemben semmit sem tenni.Panasz! Panasz és panasz,,mindenféle fórumhoz.

  2. senkinek nincs joga megütni egy nőt…pláne egy 80 évest..erre nincs mentség…viszont a kóbor állat nagyon sok betegség hordózója…szerintem kompromisszumot kellene találni…viszont nem halasztható hatállyal el kellene venni ennek a nagyon erős H.V.CS-nek a kedvét a tettlegességtől……H.V.CS.= helyi vagány csávó……nem tudom elképzelni,hogy Cegléden nincs senki aki bele gondol,hogy mi lenne ha valaki az anyátokkal csinálná ugyan ezt…????……úff énbeszéltem…

  3. Audiatur et altera pars, azaz hallgattassék meg a másik fél is.
    Furcsának találom, hogy ez a cikk, amely igencsak alkalmas a hétköznapi emberek indulatainak felkorbácsolására, kizárólag a néni beszámolójára hagyatkozik. Az oknyomozó újságírás ismer olyat,hogy a lakóközösség többi tagjával is elbeszélget a szerző, ne adj isten magát az érintettet is megszólaltatja. Korábbi munkám révén gyakorta találkoztam olyan esetekkel, amikor az idős embereket megtréfálta a képzeletük. Nem állítom, hogy jelen esetben is erről van szó, de élek a gyanúperrel, ugyanis a lejegyzett sorok erősen életszerűtlenek. Vállalom az ódiumát, hogy néhány kommentelő majd nekem esik, én azonban bízom abban, hogy a cikk szerzője felismeri kritikám építő jellegét, alaposabban kibontja a valóságot, s ha a leírtakat más forrásokból is megerősíti, örömmel fogom megkövetni a mostani tamáskodásom miatt.

    • Mi az ami életszerűtlennek tűnik ön szerint ? Tényleg érdekelne. Én magam nem tartom képtelenségnek egyetlen pontját sem. Noha valóban extrém eset. Oknyomozás meg szerintem felejtős. Nem feltétlen kell annak lennie egy cikknek. Egyébként is olvasható a sorok között, hogy elzárkózik mindenki a véleménynyilvánítástól. Ez csak egy néni beszámolója, és pont.

  4. az ilyen genetikai hulladekot minek eletbe hagyni?! kikene loni a francba..mar csak azert is mert artatlan allatokat kinoz. mit kepzelnek magukrol emberek?! degeneralt agyhalott..

  5. Állatkínzásáért simán fel lehetne jelenteni. Azért börtön jár. A lakóknak meg nyugalom. Néni túlbonyolítja saját helyzetét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...