5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Vereség az első fordulóban

Hiába kezdte jobban a csapat a mérkőzést, sajnos pont nélkül zártuk a bajnokság első fordulóját.

Már a harmadik percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor egy előre ívelt labdát a szegedi védő maga mögé csúsztatott, az üres területen pedig Farkas János futhatott el a kapuig, ahol jobb külsővel el is lőtte a hosszú felső sarok irányába a labdát, de az sajnos a kapu mellett szállt el.

A helyzet után is mi uraltuk a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, Sándor István szögletét Nánási fejelte a kapuba védhetetlenül. Egy nullra vezettünk a 11. percben.

Továbbra is jó játékot mutatott a csapat, Asztalosnak volt több megvillanása és Farkas János előtt is adódtak ígéretes lehetőségek, egy elfutást véleményes helyzetben les címén állított meg a játékvezető.

A Szeged 2011 alig jutott el a kapunk közelébe, az első játékrész utolsó öt percében voltak csak veszélyesebb lehetőségeik. Előbb egymás után két szögletnél sikerült menteni, majd egy közeli lövés ment mellé.

Az első félidő végén a fiatal Damásdi tehette volna fel a az i-re a pontot, de nagy helyzetben az utolsó pillanatban szerelték, így egy gólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidő elejét is megnyomta a csapat, előbb Damásdit állították meg lesen ígéretes helyzetben, majd Farkas Jánost szerelték lövés közben nem messze a kaputól. Ezek után főleg a mezőnyben zajlott a játék, keményedett a mérkőzés, a 66. percben aztán a gólszerző Nánási fejelt ismét nagyon jól, de ezúttal a kapunk torkából fejelt ki egy labdát.

Az ivószünet után átvette az irányítást a Szeged 2011 és a játékvezetői ítéletek sem nekünk kedveztek, számtalan szabadrúgást, szögletet, bedobást végezhettek el a vendégek a mi térfelünkön, amiben rendre benne van a veszély, de a védelem jól tarotta magát.

De aztán a 77. percben a szerencse nem a ceglédi csapattal volt, egy távoli lövés megpattant egy lábon a tizenhatoson belül, ami így védhetetlenül került a kapuba. Mursits tehetetlen volt. Ahogy a második gólnál is, amikor is a 80. percben kezezés miatt büntetőrúgást ítélt a játékvezető, amiből megszerezte a Szeged a vezetést és mint később kiderült a győzelmet is.

Másfél mérkőzésig jobbak voltunk az ellenfelünknél, de sajnos nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Az összecsapás végét jobban bíró Szeged pedig pontrúgásainak köszönhetően megnyerte a mérkőzést.

Jövő héten jön az MTK elleni idegenbeli TV-s mérkőzés, ahol az egész országnak meglehet mutatni, hogy jó csapat a Cegléd!

Kezdőcsapat:

Mursits – Preklet, Nánási, Albert – Valkovszki, Sándor, Virág, Asztalos, Farkas A. – Farkas J., Damásdi

Cserék:

Farkas János –  Szilágyi

Asztalos – Peszmeg

Damásdi – Fehér

Gól:

Nánási

Sárgalap:

Preklet, Albert, Asztalos

Klausz László nyilatkozata a mérkőzés után:

Az igazolódott be, amit a csapaton éreztem is, hogy még sok munka van hátra. Nem egyenlő erőállapotban érkeztek a játékosok Ceglédre. A másodosztályban a legtöbb mérkőzés az utolsó percekben dől el, ahol nem voltak megfelelő erőállapotban a játékosok.

Kőházi Ádám
Fotó: cegledfoci.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...