3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Cegléd a Nemzeti Vágtán

Tizedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát szeptember 15-17-én Budapesten. Négy ceglédi induló is részt vesz a versenyen, különböző települések színeiben, Cegléd lovát azonban egy nem városunkbéli hölgy Koczorné Bojnár Anita üli majd meg.

Ceglédet az előzetes tervek szerint Ungvári Miklós olimpikonunk képviselte volna, aki rendszeresen részt vesz lovas versenyeken. A jeles sportoló nem is zárkózott el a lehetőségtől, de a megkereséskor már elígérkezett más településnek. Az idén 5. alkalommal megrendezett Ceglédi Vágtán sem tudott így szerepelni Miki. A Nemzeti Vágtán Kereki színeiben fog indulni.

Rajta kívül bejutott a fináléba Kövesdy Zsolt Kisvárda színeiben. Ő a Nyírségi Vágtán állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Testvére Kövesdy István is rutinos „vágtázó”, a tíz éves országos lovas rendezvény minden évében indult. Legjobb eredménye 2010-ben a középdöntőbe jutás volt, Cegléd képviseletében. Idén a két hete megrendezett Kecskeméti Vágtán a második helyet szerezte meg Cinke nevű lovával Nyársapát színeiben. Mint lapunknak elmondta: nagy öröm minden évben résztvenni az ország legnagyobb lovas rendezvényén, ami összehozza a lovas társadalmat. – Egész éves kitartó munkánk eredménye, gyümölcse az a néhány perc a Nemzeti Vágtán. – mondta el Kövesdy István.

A Ceglédi Vágtát megnyerő Szabó Levente is ceglédi illetőségű, a Füle tanya lovasa és Újszilvást képviseli majd az országos megmérettetésen.

Cegléd szervezőként alanyi jogon vehet részt az országos versenyen. Városunkat Koczorné Bojnár Anita (kiemelt képünkön) kónyi lovas fogja képviselni. A vágta szervezőjét Détári-Lukács Ágnest megkérdeztük, miért hogyan választották ki Cegléd lovasát. – Olyan rutinos és jó lovast kerestünk, aki legalább a középdöntőig eljutva sikeresen képviselheti Ceglédet. Bojnár Anita gyakorlott vágta-résztvevő, idén a Bakonyi Vágta 4. helyezettje volt.

Ungvári Miklós a Nemzeti Vágta sztárfutamának győzteseként 2012-ben

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...