9.2 C
Cegléd
2024. március 11. hétfő
spot_img

Mi lesz veled Örkényi út?

Brutális az Örkényi út városhoz közelebb eső három kilométeres szakasza. Az út szélén olyan gödrök vannak, hogy ha abba valaki belemegy, szétesik az autója kereke. – ezzel hívta fel lapunkat P. György. A felháborodott ceglédi lakos szerint egyszerű lenne a megoldás:

– Szegény környék ez, meg rossz az út is, nincs is alapja, senki nem kívánja, hogy az egész telibe legyen aszfaltozva, de legalább egy-egy talicska aszfaltot beleboríthatnának a legmélyebb kátyúkba. Jó lenne, ha nem megint az esőben, fagyban kátyúznának – ahogy szokták – mert úgy teljesen felesleges munkát végeznek. – mondta olvasónk.

Évtizedek óta probléma az Ugyerbe vezető út állapota, a lakosok és Horváth Gábor önkormányzati képviselő is folyamatosan „napirenden” tartja a témát. Az elmúlt időszakban több alkalommal javították – különösen – az út felhullámosodott szélét, de úgy tűnik mára ismét életveszélyessé vált ez a szakasz.

A képviselőt is megkerestük mit tud tenni a probléma megoldása érdekében: – Számtalan előterjesztés, szinte minden testületi ülésen kérés, követelés és egy esetben még a demonstráció is eredménytelen volt. – számolt be Horváth Gábor, a körzet Jobbik-os önkormányzati képviselője. – Sajnos, nem látom realitását, hogy az Örkényi út belátható időn belül rendbehozásra kerül. Az önkormányzatnak nem érdeke a külterületen és a város peremrészein élők életkörülményeit javítani. Inkább a belváros és az idegenforgalom szempontjából fontos területekre költenek. Ugyerben sokan élnek, biciklivel, autóval közlekednek és én is tudom, hogy csak idő kérdése mikor lesz ott súlyos baleset. Olyan mélyek a kátyúk, hogy azokba belemenni már nem lehet, csak kikerülni, ez azonban életveszélyes helyzeteket teremt, mert két autó nem fér el az úton, nem szólva a biciklisekről. Csak azt tudom ígérni, hogy ha Jobbik-os vezetése lesz a városnak, akkor az Örkényi út jobbításra fog kerülni.

Lapunk megkereste a kérdéssel az önkormányzatot, az Örkényi út kezelőjét is. Az alábbi választ kaptuk: „Cegléd Város Önkormányzata több alkalommal is végzett útfelújítási munkálatokat az Örkényi útnak ezen a szakaszán. 2014-ben a VI. dűlőnél új szikkasztóárkok kerültek kialakításra, illetve további szakaszokon cserjeirtást és padkanyesési munkálatokat végeztek. 2015-ben az Örkényi úton a Posta utca és a Gerje híd közötti szakaszán kátyúztak, melyet a következő évben lepénykátyúzások követtek. Szintén tavaly elkészült a Posta utca kanyarban lévő szalagkorlát is. Csak idén pedig több alkalommal is végeztek lepénykátyúzást az Örkényi úton. Ezúton tájékoztatom, hogy jelenleg az Ugyeri buszforduló kialakítása is folyamatban van. Látni kell, hogy ezek a munkálatok több millió forintjába kerülnek az önkormányzatnak, és évről-évre költ is erre a város. Jelenleg folyamatban van az Örkényi út járhatóságának előkészítése, ennek megfelelően ütemezetten tervezi az önkormányzat az út javítási munkálatait. Műszakilag több megoldás is segíthet az Örkényi út állapotán, úgy mint útalap építése, padkák nyesése vagy a víz el- és levezetésének javítása. A végső cél egy teljesen új aszfalt szőnyeg terítése – ehhez azonban, a város önrészén túl elengedhetetlen a pályázati forrás bevonása. Tekintettel arra, hogy az érintett útszakasz 4 km hosszú, várhatóan programszerűen, évenként szakaszolva kerülnek ezek a munkák elvégzésre. Az önkormányzatnak nem hogy érdeke, de régen kitűzött célja a belterületen lakók mellett a külterületen élők komfortérzetének javítása is, melyet több beruházás is igazol.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...