6.6 C
Cegléd
2024. március 8. péntek
spot_img

Ez nem parkolóbérlet!

Lapunk olvasói levelet kapott, melyben a levél írója beszámol arról, hogy parkoló autóját megrongálták a Kölcsey téren. Ehhez egy udvarias hangvételű levelet is hátrahagytak, amely arra kéri a „tisztelt autótulajdonost”, hogy ne parkoljon a téren.

A lapunkhoz eljuttatott olvasói levél a következő: „Ezt az üzenetet helyezte el valaki az autónk szélvédőjére a Kölcsey tér lakói nevében. A gumiabroncsból kitépve a szelepet nyomatékosította nem tetszését, hogy egy közterületen kijelölt parkolóhelyen álltunk meg szabályosan. Az illető ezzel a szándékos károkozásával balesetveszélyes helyzetet idézett elő, ami nincs arányban azzal, hogy egy pár lépést tegyen meg lakása ajtajáig.
A Ceglédi Panoráma 2012. október 25-i számában Dr. Nagy Lajos aljegyző érthetően leírta a következőket: „A lakótelep épületei úszótelken állnak, ez azt jelenti, hogy csak az épületek alatti földterületek tartoznak a lakóházakhoz, a közöttük lévő zöldterület, és utak is közterületek, melyek nem jelölhetők meg kizárólagos használatra, még akkor sem, ha azokat nyilvánvalóan a ház lakóinak építették.”
Senki nem várja el, hogy a Kölcsey tér lakói az állomás elé parkoljanak, hiszen nem is tudnának, ugyanis nincs hely.
Az illető mielőtt más vagyontárgyában kárt okoz, gondolkodjon el azon, hogy ő vajon mindig a saját háza előtt kijelölt parkolóhelyen parkol? Soha sehova nem megy az autójával?
Szíves megértést meg akkor tanúsítson az illető, ha ő is ilyen bánásmódban részesül. SzV”

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Sajnos az én párom is kapott már nem egyszer ilyen levelet. Nem ceglédi lakosként a munkába járást úgy tudja megoldani,hogy a vasútállomáson hagyja az autót (persze ha van üres hely) és innen tovább a céges busszal. Ez az ember nagyon ráér,aki írogatja a leveleket. Milyen jogon? A közterület mindenkié és nincs tábla,hogy a parkoló a lakóké!!! De ha feltalálják a zsebbe zsugorítható járműveket,akkor talán megoldódik a probléma. Üdv, Zsu

    • Amennyiben nincs a vasútállomás bejárata előtt szabad parkoló, biztos fog találni a Mozdony utcában lévő áruház előtt rengeteg szabad parkolóhelyet, és sétálni sem kell többet az állomásig, mint a Kölcsey térről, viszont ott egyetlen lakót sem fog zavarni, és levelet sem fog kapni.
      Minden bizonnyal szokott a levél írója a saját autójával is közlekedni, parkolni, azonban nem “felejti” ott egész napra más otthona előtt, hogy az amikor hazaér ne tudjon megállni, csak két utcával arrébb.

  2. Énis kaptam ilyen üzenetet kb. fél éve. Azóta nem ott állok meg. Engem is felhábóritott a dolog, de nem hianyzott hogy kárt tegyenek a gépjárművemben. Pedig előtte 1,5 évig ott álltam meg és az esetek 95% legalább volt meg rajtam kivül 2 hely 30m-es körzeten belül. Arra lennék kíváncsi hogy ezt a problémát a kölcsey tér lakó megbeszéltek vagy valaki önkéntesként kijelőlte magát és életcéljának tekinti ezen ügy megoldását. Persze az üzenetből kiderült, hogy név nélkül.

  3. Az áruház parkolója feltételezem nem közterület. De abban egyetérthetünk, azt hiszem, hogy senki sem puszta szórakozásból parkol akár az áruház, akár a lakótelep parkolójába.
    Évek óta vonattal járok munkába és szemmel láthatóan egyre több a parkoló autó.
    Ez a városvezetést nem zavarja???
    Lassan mindenki ingázni fog, mert nincs munkahely. Csak a kátyúk és a térkövek szaporodnak gombamód városunkban.
    De hamár cégeket nem képesek Ceglédre csábítani, akkor legalább több parkolóhelyet alakítsanak ki! Oda is ezer számra lehetne lefektetni a haverok viacolor kockáit (nemcsak a Kossuth és Szabadság térre, ahol szívesebben látnánk zöld területet)…

    Hahó, ébresztő! Jönnek a választások!
    Vagy az se érdekel már senkit, hisz előre le van zsírozva???

  4. A hírek szerint 500 M ft-ot költhet az önkormányzat az ipari park fejlesztésére. Ugyanakkor a vasútállomás előtt “ipari területként”, az egyébként elismert VIKUV-telep van, amely cégnek tudomásom szerint az ipari parkban is van telephelye. Szándék, vagy az akarat hiányzik ahhoz, hogy az önkormányzat megegyezzen a VIKUV-val az ipari parkban további területet felkínálva, egyéb módon kártalanítva a céget és európai módon megoldja egy 40 ezres város rendkívül forgalmas vasúti csomópontjának parkolási problémáját?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...