20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Felújítások, projektek Cegléden

Sajtóbeszélgetést tartott a Ceglédi Városfejlesztési Kft. vezetője Szebeni Dávid október 11-én. A tájékoztató témája a most zajló és tervezett projektekről való beszámoló volt.  

Az Ipari Park II. project 500 milliós támogatással jövőre indul. A beruházás része lesz az Ipartelepi út javítása is, mellé kerékpárút építése és a közvilágítás bővítése. Emellett kialakításra kerül egy szolgáltatóház is, amit a pályázati szabályok írtak elő.

Épületenergetikai felújítások négy helyszínen zajlanak Cegléden – Kossuth Művelődési Központ, Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Népkör utcai épülete, Városi Könyvtár és Uránia Mozi – ezek várhatóan tavasszal fog befejeződni.

A Rákóczi út pályázati forrásból teljes szakaszon meg fog újulni a Pesti úttól a Széchenyi útig, de a munkálatok csak jövőre indulnak, mert a mozi melletti ingatlanon jelenleg építkezés zajlik és az tönkretenné az új utat. A multimac technikával megvalósuló felújítás 40 millióba kerül, ebből 38 millió forint a támogatás.

A Szabadság tér I. ütemének munkálatai három szakaszban zajlanak, várhatóan ezév decemberre készül el. A munkálatok során a Városháza előtti járdarész is fel lesz újítva.

A Kossuth Ferenc utca megújítása is folytatódik: a Rossmann előtti rész lesz a következő, a cél eljutni egészen a Fodor Fagyizó előtti területig.

A Jászberényi úti felüljáró és kerékpárút építése ügyében a tervek elkészültek, a megvalósítás során átmeneti vasúti menetrendváltozás is előfordulhat majd.

A Pesti úti kerékpárút folytatása is elkészül hamarosan, az út jelenleg a Csikós szélig tart, de továbbépítik az Aldi-ig.

A belterületi utak felújítása pályázat néhány héten belül elindul. A tervek szerint a Buzogány és Damjanich utca felújítása, itt parkoló kialakítás, majd később a Páva, Szárcsa, József Attila utcák hasonló rendezése szerepel. A külterületi utas pályázat még nincs elbírálva, ezért arra várni kell.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....