13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Székelyudvarhelyi diákok látogattak el a Várkonyiba

A ceglédi Várkonyi István Általános Iskola 51 diákja és 6 pedagógusa még 2017. május elején Erdélyben járt a „Határtalanul „ tanulmányi kirándulás keretében.

A tavaszi utazás harmadik alkalommal valósulhatott meg a Várkonyisok életében, amelyet újabb sikeres pályázattal szeretnének megkoronázni, hogy jövőre is lehetőségük legyen az akkori hetedik évfolyamosoknak Erdélybe látogatni.

Október 12-e és 15-e között 15 diák és 2 kísérőtanár érkezett a székelyudvarhelyi partner iskolából. A vendégek számára a Dózsa György Kollégiumban volt a szállás és az étkezések egy része, amelyért köszönet a TS Gastronak.

Érkezésük napján a késő délutáni órákban a Várkonyisok fogadták és látták vendégül az erdélyi diákokat.

A vendégek a hosszú utat kipihenve, pénteken reggel a Várkonyiban tettek egy rövid látogatást, amelyen élménybeszámolót és a Suli TV által összeállított filmet is megtekinthették a májusi kirándulásról. A délelőtt a Kossuth Múzeum, majd a Városháza dísztermében folytatódott, ahol Földi László országgyűlési képviselő és Nagy Lajos aljegyző fogadták őket. A Református Nagytemplomi látogatás sem maradhatott el, ahol a város panorámáját is megcsodálhatták.

A délutáni program a Budai úti gyógyfürdőben folytatódott, a vacsorát pedig a Várkonyiban fogyasztották el, ahol lelkes tanárok palacsintával és virslivel lepték meg a diákokat. Szombaton Budapestre tett kirándulást a csoport. A délelőtt első állomása a Budai várban, majd az Országházban volt, ott tartalmas információkhoz jutottak, amelyért köszönet Földi László országgyűlési képviselő közreműködésének. Délután a Margit-szigeten tettek egy kellemes őszi sétát, este a vacsorát az Imregi Vendéglőben fogyasztották el.

A csoport élményekkel gazdagon indult útnak vasárnap reggel, s örömmel várják az újabb találkozót.

Fné Horváth Melinda

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...