ad
ad
ad
ad

One Comment

 1. 1

  Szayan

  A Mercedes profit érdeke jobban teljesít!
  Titkolózás és tiltakozás a ceglédi tanyavilágban az új távvezeték miatt
  https://mno.hu/belfold/titkolozas-es-tiltakozas-a-cegledi-tanyavilagban-az-uj-tavvezetek-miatt-2421325

  “Az erőből átnyomni kívánt áramvezeték ügye helyileg az országban nem túl gyakori pártpolitikai egységet eredményezhet. Földi Áron, az LMP Pest megyei közgyűlési képviselője és Horváth Gábor, a Jobbik ceglédi önkormányzati képviselője péntek 18 órától tüntetést jelentett be Cegléden. Takáts László polgármesteren kívül – aki a tavalyi állami földárverésen a feleségével közösen jelentős méretű telkeket szerzett a vezeték nyomvonalától pár kilométeres távolságra – egyelőre a helyi Fidesz nem állt be a vezeték elleni harcba. A nyomvonal egyébként a ceglédi Fidesz-alapszervezet elnöke, Hörömpő Annamária édesapjának ingatlana mellett is elhalad, amelyen egy értékes villa is található.

  A terület igencsak felkapottnak számít. A hobbitelkek mellett sok kisgyermekes, biogazdálkodással is foglalkozó család él itt, továbbá számos holland állampolgár települt ide. A sors furcsa fintora, hogy egy család éppen azért költözött ide Gödről, mert a házuk közelébe villamosvezeték épült. Az ráadásul messzebb volt az ajtójuktól, mint a ceglédi nyomvonal, ami alig 20 méterre vezet a portájuk előtt. A két gyereket nevelő Szabó Géza és felesége, Szabó-Balogh Virág gyermekpszichológus egész egzisztenciájukat a tanya köré építették. A feleség itt fogadja pácienseit, és lovaik is részt vesznek a terápiában. Alapítványt akarnak létrehozni, hogy a magánrendelést megfizetni nem tudó gyerekek is jöhessenek. – Nem csak a gyerekek egészsége miatt aggódunk. Nem így álmodtam meg a tájat, ahol élni fogok – fűzte hozzá Szabó Géza.

  A Mavir Zrt. szerdán elküldött kérdéseinkre – egyebek között az áramvezeték nyomvonaláról, finanszírozásáról és a lakossági tájékoztatásról – csütörtökre ígért válaszokat, de eddig nem érkeztek meg.”

  Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2016. Ceglédi Panoráma