15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

A Momentum Cegléden

November 7-én a Kaszinóban tartott tájékoztatót a Momentum mozgalom. Az országjáró körút ceglédi állomásán először Mucsényi Levente a Momentum ceglédi képviselője szólalt fel, aki rövid bemutatkozása során arról is vallott miért lett kedvelte meg az új politikai mozgalmat. – A Momentumban az tetszett meg, hogy konkrét célokat fogalmaz meg és meg is valósítja. – mondta a farmosi lakos, akinek Albertirsán van csapágyboltja és azt is hozzátette: nagy előny, hogy nem ceglédi, mert így nem lekötelezettje egy politikai pártnak, személyiségnek sem.

Hajnal Miklós szóvivő került sorra ezután, aki elmondta: Cegléd a párt kedvelt táborhelye, a fürdő mellett gyakran találkoztak, még az egyesületi időkben. A fiatal szóvivő beszámolt arról: a népszavazási kampánytól változott meg a szervezet élete, ekkor lett országos a tevékenységük. A szóvivő angliai tanulmányait felhagyva költözött haza, hogy a pártnak dolgozzon.

Ezután a párt 364 oldalas programjából emelt ki néhány fontosabb irányvonalat. Ezek között elsőként a szolidaritást említette, mivel a társadalom egyharmada él generációról-generációról szegénységben. Az ő segítésüket a Momentum egyik céljának tartja. Kiemelte a teljesítményelvűséget is, ami a kisvállalkozások segítését jelenti a multinacionális vállalatok mellett, terhelik csökkentésével.
– Ha a választásokon csak a kormánypárt indul, nincs is esély változásra, ezért úgy gondoljuk, szükség van valódi népképviseletet adó pártra. – fejtette ki a szóvivő. – A NOlimpia kampány óta más ügyeket is felkarolt a mozgalmunk. A korrupciós elszámoltatás felvetése például rövid úton célt ért. A kúria ismét hitelesítette egyik népszavazási kérdésünket a civil szervezetek átláthatósága kapcsán. A népszavazási kezdeményezésekkel sikeresen tudtunk nyomást gyakorolni, de helyi ügyekben is tervezünk kiállni. Bár a politika hitelességi akadályokkal küzd már rögtön egy induló párt esetében, ezért a politikai kultúrán is változtatnunk kell.

Ezután kérdésekre került sor, egy vendég a hallgatóságból az iránt érdeklődött, hogy miért nem fognak össze az LMP, az Együtt és a Momentum, hiszen az 1 % körüli pártok ezzel talán 4 év múlva már mérhető eredményeket érnének el a következő választáson?

A válaszban Hajnal Miklós úgy fogalmazott: – A Momentum képviseli önmagában az összefogást. Vannak olyan ügyek, amik inkább szavazatvesztést eredményeznének, A jelöltek egy hete lettek kiválasztva, még nem aktuális visszalépésen gondolkodni. Sokkal logikusabb, hogy jó eséllyel új pártként megszólítsunk a többi párt által meg nem szólított szavazókat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...