10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Győzelem és őszi dobogó

Eső áztatta pályán kellet pályára lépni ma Tiszaújvárosban, ahol pár órával a mérkőzés kezdése előtt is kérdéses volt, hogy megrendezésre kerül-e a találkozó. A játékvezető azonban a játék mellett döntött és milyen jól tette, hiszen 2:1-re nyerni tudtunk, ezzel pedig a tabella harmadik helyére léptünk fel! Őszi dobogón a Cegléd!

Az már az első percekben biztos volt, hogy látványos, sok passzos játékra nem kell számítania senkinek a mai mérkőzésen, ennek tükrében nagy volt a küzdés és a sárdagasztás. A 10. percben alakult ki az első komolyabb lehetőség, amikor Nyilas lőtt kapura, de a labda egy védőről szögletre pattant. A szögletet Nyilas végezte el, aki érintés nélkül a kapuba tekerte a labdát. Nagy góllal szereztünk vezetést a 11. percben.

A félidő hátralévő részében mindkét csapatnak akadtak helyzetei, a labdabirtoklás kiegyensúlyozott volt. Ugyan mi közelebb álltunk az újabb gól megszerzéséhez, de ez nem sikerült, se nekünk, se a hazaiaknak, így egy gólos vezetésnél mehetett be a csapat a meleg öltözőbe.

A második játékrészt nagyon jól kezdte a hazai csapat és odaszögezett minket a kapunk elé, több komoly lehetőségük is volt, ismét kellettek Mursits fontos védései a kapuban. A 60. percben álltak talán a legközelebb az egyenlítéshez, de a hazai játékos lövése után a labda a felsőlécen csattant, az ellentámadásból pedig Asztalos nagyszerűen tálalt Szilágyi elé, aki két gólosra növelt az előnyünket.

A bekapott gól után is támadásban maradt a hazai csapat, 8 perccel később sikerült is nekik a szépítés. A hátralévő percekben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, egy-két gyors ellentámadásból akár le is zárhattuk volna a mérkőzést, de nem sikerült betalálnunk. Mursits is jól tette a dolgát a hátralévő percekben, amikor szükség volt rá, így három perc hosszabbítás után a játékvezető 2:1-es Cegléd vezetésnél fújhatta le a mérkőzést.

Az újabb három pont megszerzésével és a Vác dorogi vereségének köszönhetően felértünk a dobogó harmadik fokára, ami azt jelenti, hogy a ceglédi csapat az őszi harmadik helyen végzett!

Az évnek azonban még nincs vége, a tavaszi fordulókból két mérkőzést még az idei évben lejátszunk. Jövő hét vasárnap utazunk Gyulára a Szeged 2011 elleni mérkőzésre, majd az MTK ellen zárjuk a 2017-es évet Albertirsán.

Bravó fiúk, nagyszerű őszi teljesítmény! Hajrá Cegléd!

Klausz László nyilatkozata a mérkőzés után:

Rendkívül küzdelmes mérkőzést játszottunk, ahol a pontrúgásokra és a felívelésekre kellett a leginkább koncentrálni. A héten ezt sokat gyakoroltuk és úgy gondolom, megfelelően végre is hajtottuk. Kontratámadásból gólt szereztünk, így tudtuk legyőzni a jó játékerőt képviselő Kazincbarcikát.

Kezdőcsapat:

Mursits – Heffler, Albert, Preklet, Farkas A. – G. Bíró – Damásdi, Nyilas, Sándor, Szilágyi – Asztalos

Cserék:

  • Sándor helyén Peres
  • Nyilas helyén Peszmeg
  • Damásdi helyén Fehér

Gól:
Nyilas, Szilágyi

Kőházi Ádám

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...