14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Zsarolót fogtak el az Alszegi úton

Zsarolási ügy miatt tartott razziát az Alszegi úton a TEK és a rendőrség szerda este. A ceglédi üzlettulajdonos elleni zsarolók egyikét, egy 44 éves szigetszentmiklósi férfit fogta el a rendőrség.

A police.hu szerint: előzetes letartóztatásba került az a három férfi, akik egy hónappal ezelőtt 15 millió forintot követeltek egy ceglédi üzlet tulajdonosától. A Ceglédi Rendőrkapitányságon indult eljárás zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 44 éves és egy 25 éves szigetszentmiklósi férfi, valamint egy 52 éves ceglédi férfi ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2017. október 29-én jelentek meg egy ceglédi üzletben, ahol a sértettet megverték és további bántalmazással fenyegették arra az esetre, ha nem ad át részükre 15 millió forint készpénzt a későbbiekben.
A sértett a követelésnek 2017. november 29-én egy ceglédi helyszínen úgy tett eleget, hogy egy gépkocsi indítókulcsát, valamint egy ceglédi ingatlan tulajdoni lapját átadta a 44 éves gyanúsított részére, akit ekkor a ceglédi rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogott. A férfit előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók az ügy másik két gyanúsítottját bűnügyi őrizetbe vették.

A szomszédok igencsak megijedtek a szerda este, amikor lövések és szirénázó autók hangját hallották. Török Csaba rendőrkapitány lapunknak az üggyel kapcsolatban elmondta: nem volt lövöldözés, senkinek nincs oka félni, hisz az akció éppen a lakosság védelmet szolgálta. – A TEK és a rendőrség közös akciójában elfogtunk egy személyt. Az akcióban nem használtak lőfegyvert, senkit sem veszélyeztettek a kollégák. Hanem olyan eszközt alkalmaztak, amely hangot, fényt és füstöt bocsát ki és a célszemélyt olyan hatásnak teszi ki, amelyben megriad, koncentrációs képességét elveszti és ellenállás nélkül el tudjuk fogni. Tehát ez az eszköz éppen azt szolgálta, hogy minél kevesebb veszéllyel járjon az állampolgárokra az akció.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...