12.3 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Adventi készülődés Nyársapáton

November utolsó hetében Bimbó Pál és a közmunkások megkezdték a betlehem és a falu adventi koszorújának építését, díszítését a templom előtt. Nagy szeretettel és odafigyeléssel dolgoztak, hogy minden tökéletes legyen december 3-án 17 órakor, amikor meggyújtjuk a hatalmas koszorún az első gyertyát.

Tevékenységükhöz segítséget is kaptak. Perlaki István és családja, valamint Tóth Róbert fenyőfát, fenyőágakat ajánlottak fel a betlehem és a koszorú díszítéséhez, valamint az iskola és a templom karácsonyfáját Bognárné Mészáros Erika és családjától kaptuk, amit nagyon köszönünk mindhárom családnak!

Advent első vasárnapja három időszak kezdetét is jelenti: a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör kezdetét és természetesen az adventi időszak kezdetét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Advent első vasárnapján a templom előtti műsort az óvodások, az óvoda dolgozói adták. Szőke Piroska Andrea, az óvoda vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd az ovisok a templomban betlehemes játékot adtak elő. Ezt követően a vendégekkel együtt gyújtottuk meg az első gyertyát. Természetesen eljött hozzánk a Mikulás is a kicsik hatalmas örömére.

Az adventi megvendégeléshez a sült zsírt a nagykőrösi piacról, Koselák Zsolttól kaptuk, amit megköszönünk neki.

December 10-én az általános iskolások, december 17-én pedig Maczák Tamás atya közreműködésével, a Nyársapáti Népdalkör, Bimbó Brigitta és Strabán Anna ünnephez illő műsorával gyújtjuk meg az adventi gyertyákat várakozván a Megváltó, Jézus születésére.

Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk Advent 2. és 3. vasárnapján is a templom előtt 17 órakor.

A negyedik vasárnap Szenteste lesz. Ekkor a katolikus templomban este 10 órakor kezdődik a karácsonyi ünnepi szentmise. A szentmisén a Nyársapáti Népdalkör műsorát is hallhatják majd.

Reméljük, hogy ezen a csodálatos estén megtelik az emberek szíve szeretettel és megtelik Nyársapát temploma is a magukból békét, hitet, szeretetet és reményt sugárzó emberekkel.

Nagyné Kovács Éva
Fotó: pixabay.com, a kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...