17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Teltház a hajléktalanszállón

November 1-től megkezdődött a krízisidőszak: a ceglédi hajléktalanszálló éjjeli menedékhelye 33, nappali melegedője 48 férőhelyes és minden éjszaka teltház van. Karácsonykor a bőkezű adakozóknak köszönhetően lesz a lakóknak töltött káposzta és már a virslit is felajánlottak a szállónak. De a hétköznapokon annak is örülnek a szálló dolgozói, ha meleg teát tudnak a lakóknak adni.

– A krízisidőszak megkezdődött és bár vörös kód egyelőre még nincs, igyekszünk senkit nem hagyni az utcán a hidegekben. – nyilatkozta lapunknak Szlankó Andrea a hajléktalanszálló vezetője. – Cegléden kevesen tudják, hogy nemcsak helyben látjuk el a rászorulókat, de az utcai szolgálatunk rendszeresen járja a környező településeket is. Kizárólag önellátásra képes embereket tudunk befogadni, mert nincs személyzetünk az ápolásra.

– A lakók többsége ceglédi?
– Nem mondanám. Sokan jönnek idénymunkára Pestről, vagy Nagykőrösről és aztán nem jön össze a munka, de nincs hova menniük. A hajléktalanlét bonyolult mentális állapot is lehet. Vannak olyan emberek, akiknek hiába szerzünk akár munkát is, nem tudják megtartani, mert a legalapvetőbb szabályokat is nehezen fogadják el. Azért van sikerélményünk is, van aki párt talált és azóta is dolgozik, helyreállt, de csak azon tudunk segíteni, aki maga is akarja.

– Mik azok a szükségek, amiben most felajánlásokat várnak?
– Sokan adnak ruhákat, amit nem tudunk tisztítani, de alapélelmiszereket sem tudunk felhasználni, mert nincs, csak melegítőkonyhánk. Tehát amit örömmel fogadnánk azok konzervek, amit meg tudnak melegíteni és mégis főtt étel, valamint tea, hozzá cukor és citromlé. Ezen kívül plédeknek, hálózsáknak, törölközőknek és téli cipőknek, téli dzsekiknek örülnénk nagyon és nagy hasznát vennénk mikróhullámú sütőnek is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...