3.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Újabb 600 + 30 millió forintos kormányzati támogatást kapott Nagykőrös

Nagykőrös Város polgármestere, Dr. Czira Szabolcs fontos, és örömteli bejelentést tett december 29-én, a Polgármesteri Hivatalban megtartott sajtótájékoztatóján. A település egy kormányrendelet szerint újabb 600 + 30 millió forint kormányzati támogatást kapott. A kormányrendelet már megjelent a Magyar Közlöny 228-as számában. A 2068/2017. (XII. 28.) Korm. határozat „ Egyes települési önkormányzatok feladatellátásának támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításokról rendelkezik. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat alapján kap Nagykőrös Városa is támogatást. A döntést az 1. számú melléklet tartalmazza, Nagykőrös Város feladatellátásának támogatása jogcímen, 600 millió forinttal. Nagykőrös Városa külön pályázat és támogatási kérelem benyújtása nélkül kapta meg ezt az összeget. A sajtótájékoztatón Dr. Czira Szabolcs polgármester elmondta, hogy ebben már korábban egyeztetett Lázár János kancelláriaminiszterrel, aki egy rendkívüli képviselő- testületi ülésre is eljött, és megbeszélést folytatott a témában Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd ígértet tett arra, hogy a várost támogatásban fogják részesíteni.

A városvezető kiemelte, hogy ez egy különleges dolog, mert az önkormányzatok közül Nagykőrös az, mely ezt a nagyösszegű támogatást megkapta. Természetesen a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételei vannak. A támogató okirat még nem készült el, ezt a belügyminiszter küldi majd meg. Hamarosan utalásra kerül a támogatás összege.

„Ez egy örömhír, én azt gondolom, hogy a helyi sajtó munkatársaival is a közös örömöt meg kell osztanunk. Akinek Nagykőrösért dobog a szíve, annak ez egy örömteli esemény. Attól hiteles valaki, hogy amit megígér, azt teljesíti. Mi nem ígértük meg, hogy utat építünk, megígértük, hogy csatornahálózatot fogunk lefektetni. A csatornahálózat lefektetése megtörtént. Nem ígértük az utat, de utakat építettünk. Nem ígértük, hogy támogatást fogunk biztosítani a nagykőrösi családoknak a csatornaberuházásban érintetteknek, de támogatást biztosítottunk. 557 millió forint értékben. Lázár János a kormányon keresztül megígérte, hogy támogatásban fogja részesíteni Nagykőrös városát, ez is megtörtént. Azt szeretném mondani így az év zárásaképpen, hogy hagyjuk abba ezt a civakodást. Örüljünk közösen. Akik másról is ígéretet tettek, mint ahogyan a Jobb Nagykőrösért Egyesület, – Zágráb Nándor, Ábrahám Tibor – ígérték az embereknek, hogy a csatornaberuházással kapcsolatban milyen összeget fognak visszakapni. Mi a mi részünket teljesítettük. Jövő évben a Víziközmű Társulat befejezi tevékenységét, és elszámol mindenkivel. Akkor azt kérem, hogy ők is számoljanak el mindenkivel, azzal amivel hitegetik az embereket. Az a hiteles politikus, aki az ígéretét megtartja. Mint a Kormány, mind Nagykőrös Városa betartotta, amit ígért. „- mondta el Dr. Czira Szabolcs, aki kiemelte, hogy a kapott további 30 millió forintot út- és járdaépítésre használhatják fel.

nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...