13.9 C
Cegléd
2024. március 15. péntek
spot_img

Fatorzók a „Legvirágosabb” utcában

Hiába igyekeznek nem tudják megelőzni a Démász munkatársainak vandál fametszését a tavalyi „Legvirágosabb utca” lakói: idén is torzók lettek a házak előtti fákból. Józsa Tamás két nyírfája megcsonkítása miatt küldött levelet a Ceglédi Panorámának. Lapunk december végi számában már jelent meg erről levél László Ágnes tollából: ők diófáját fájlalta. Akkor az áramszolgáltató azt ígérte, öt nap alatt elszállítják az ágakat, de ez öt hét alatt sem történt meg.

„A Ceglédi Panoráma 2017. december 15.-i Csonkított fák című olvasói levelet szeretném még néhány gondolattal kiegészíteni. A leközölt fényképen a mi házunk előtt álló két nyírfa volt az “áldozat”. Több mint húsz éve gondozzuk őket, nyáron locsoljuk, ősszel a lehulló leveleket szedjük össze és metsszük amennyire lehet formásra lombkoronáikat, hogy a vezetékeket ne érjék el. Minden évben próbáljuk megelőzni a Démász munkatársainak vandalizmusát azonban ez nem mindig sikerül, tavaly is ők voltak gyorsabbak. Sok éves tapasztalatunk, hogy ők mindig brutális módon bánnak el fáinkkal és ez még felháborítóbb, hogy nem egyszeri esetről, hanem bevett gyakorlatról van szó.

2017-ben elnyertük a Legvirágosabb utca 2017 címet amelyhez minden utcánkban lakó sok-sok munkája kellett egész évben és amelyre nagyon büszkék vagyunk. A vandál emberek néhány perc alatt képesek tönkretenni ezt, fa torzókat hagyva maguk után. Gondolkodom rajta, hogy engedélyt kérve valamilyen gömbfára cserélem le a tönkretett fákat, de mi a garancia arra, azokat nem csonkolják le úgy, mint azt a diófát, amely sok év múlva érte volna el a vezetéket.

Egyébként a Démász úgy látszik megsértődött az olvasói levél miatt, mert az 5 munkanap, amely alatt az ágak elszállítását ígérték, már 5 hete elmúlt, de még mindig nem történt meg. Üdvözlettel: Józsa Tamás”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Fahatású falburkolat fillérekből

    Mindenki szeretné szebbé, modernebbé tenni otthonát, ám a mai...

Az ipari gumik és a magas terhelés

    Az abroncsoknak különböző körülmények között kell teljesíteni. Ezt jól...

A stressz rossz hatással van a szexuális életre 

    Modern, rohanó világunk sajátos velejárója a stressz. Sokan sok...

Létezik még jack csatlakozós telefon?

    Akik egy kicsit is jártasak a mobilok világában, jól...

Lehet tanulni HR ismereteket felnőttképzésben?

    A HR-esek sokféle feladatot ellátnak, éppen ezért sokan gondolják...