6.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Tombol az influenzajárvány

Továbbra is tombol az influenzajárvány, vasárnapig több, mint 31 ezren fordultak orvoshoz országosan influenzaszerű tünetekkel. Majdnem kétszer annyian, mint az azt megelőző héten. Pest megyében, azon belül Cegléden egyelőre még kezelhető a helyzet, bár az kétségtelen, hogy ugrásszerűen megszaporodott a felső légúti megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma – erről dr. Túri József háziorvos számolt be lapunknak, aki azt is hozzátette: még mindig nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást.

– Nagyon sokan fordulnak felső légúti megbetegedéssel orvoshoz, de egyelőre Cegléden még kezelhető méretű a járvány. – tájékoztatott Túri doktor. – A gond nem is egy enyhébb lefolyású influenza vírus fertőzéssel szokott lenni, hanem a szövődményekkel. Egy legyengült immunállapotú betegnél melléküreg, vagy fülgyulladással folytatódik a betegség, majd a tüdőgyulladás következik, ami már életveszélyes állapot is lehet. Mindez megelőzhető lenne az esetek nagy részében: védőoltás beadatásával és immunrendszerünk erősítésével. Ez utóbbi alatt nem kuruzslást és drága csodaszerek fogyasztását értem, hanem az egészséges életmód, friss levegőn való mozgás, táplálkozás adta természetes védekezőrendszer erősítést. Az sem elhanyagolható szempont, hogy járvány idején kerüljük a túl sok közösségbe járást.

A háziorvos azt is elmondta a csapadékos, enyhe időjárás kedvez a járvány terjedésének és felgyorsítja a folyamatot. A háziorvosok egyébként hetente küldik be az influenzaszerű tünetekkel hozzáfordulók számának adatait. Ezek alapján rendelhetik el a látogatási tilalmat is a kórházakban, amit egyelőre a ceglédi Toldy Ferenc kórházban nem tettek meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...