16 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Nagykőrös kórháza is fejlődhet

A magyar állam és az Európai Unió több mint 450 millió forintos támogatásából megújul a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet. Földi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője lapunknak elmondta: az intézmény az Egészséges Budapest Program keretében 250 millió, uniós forrásból pedig 118 millió forintot kapott.

https://www.facebook.com/onkormanyzati.hireknagykoros/videos/566714533663769/

100 millió forintot a két telephely épületének megújítására, 200 millió forintot orvosi műszerek, illetve az ápolást és a rehabilitációt szolgáló eszközök beszerzésére, valamint informatikai fejlesztésekre fordítják, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott 38 millió forint nagy részét pedig már felhasználták – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Leírás Jogcím Keretösszeg
Orvosi műszer ellátottság javítása, az ápolást és rehabilitációt szolgáló eszközpark megújítása, informatikai fejlesztések. 1425/2017. (VI. 29.) Kormányhatározat 200.000.000
A két telephely épületének megújítása, klimatizálása, tervezés 2018-ban.

 

1425/2017. (VI. 29.) Kormányhatározat + EBP-forrás 50.000.000

+

50.000.000

AEEK konszolidációs forrás

 

AEEK-NEAK támogatás 38.100.000
Fotovoltaikus rendszer kiépítése

 

KEHOP-5.2.11. pályázat 118.092.975
  Teljes fejlesztési összeg: 456.192.975

Kitért arra, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán elnyert 118 millió forintból egy fotovoltaikus (napelemes) rendszert építenek ki. Ez még idén nyáron elkészül, a többi fejlesztés pedig 2019 nyarán valósul meg – közölte Földi László. Emlékeztetett arra is, hogy választókerülete másik településén, Cegléden a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet több mint 12 milliárd forintot kap építkezésre, felújításra és eszközbeszerzésre, míg a Kárpáti Aurél utcai orvosi rendelőt 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítik, és további egészségügyi fejlesztések is elkezdődnek rövidesen. Földi László hozzátette még, hogy a Pest megyét érintő kompenzációs alapból épül új egészségközpont Nyársapáton, háziorvosi rendelő Kocséron, valamint megújul a háziorvosi- és a fogorvosi rendelő Jászkarajenőn.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a nagykőrösi kórházban kedden tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a közép-magyarországi régió ekkora fejlesztést soha nem látott még: a következő nyolc-tíz évben több mint 700 milliárd forintot költenek el itt. Tankó Ágota, a nagykőrösi kórház főigazgatója azt mondta, hogy a kapott pénzből két telephelyüket is felújíthatják.

Földi László – Sajtó

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...