8.4 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Zellerleves a köztársasági elnöknek

Ünnepélyes gálaebéd keretében adták át február 4-én Szőke Mátyás mátraaljai borásznak az Év Bortermelőjének járó elismerést. Az ebéd elkészítésére sikeres és ismert séfeket kértek fel: köztük a ceglédi Tóth Pált.

Az eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége is. A Royal szállóban megrendezett gálaebéden megjelent a borásztársadalom színe-java, közülük többen már elnyerték a nemes címet. A pompás fogásokat követően az ő boraikat is megkóstolhatták a vendégek.

„A leves Tóth Pál, a köveskáli Kővirág étterem séfjének kreációja volt. A szakács fenyőillatú zeller kvintettet álmodott meg, a krémlevest ropogós quinoával, tyúkhúrral és tápitókagyönggyel kínálta. Elkészítéséről kiderült, hogy a zellert előbb három részre osztotta: az egyik adagot faszénen sütötte feketére, a másik része sóban sült, míg a harmadik harmada sous-vide eljárással puhult. A megtisztított zellereket összeturmixolta, ebből lett a lé. Kreált még mellé angolt zellerből roládot, míg a kvintett utolsó tagja marinálva került a tányérba.” – számolt be a gourmetriporter.hu.

A Zeller-zuhatag fantázianevet kapott leves 300 adagban készült, komoly biztonsági intézkedések közepette: előzetesen is átvizsgálták a konyhát, de az ételkészítés egész ideje alatt terrorelhárító figyelte a folyamatokat – számolt be lapunknak Tóth Pál, aki nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az Év borásza gálaebédjén főzhetett. Annak pedig különösen örül, hogy Áder János köztársasági elnök a konyhában tett látogatása során külön is megdicsérte a zellerlevest.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...