4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Csalás, lopás, átverés!

Azért fordulok a Ceglédi Panorámához és írom le az esetünket, hogy mások ne járjanak így.

Rokonaim Cegléden 2016. októberben a házukhoz épített alsóépületből garázst akartak csináltatni. A Dél-Pest Megyei Szuperinfóban az egyik telefonszámon felhívták az építési vállalkozót, Ö. K. jött, szerződést kötött 2016. október 10-én, október 31. befejezéssel, 1.500.000 Ft árban. Csak úgy volt hajlandó vállalni, hogy az egész melléképület lebontásra kerül, mert a vályog mállik – szerinte – téglából újat kell építeni. Azonnal kért 30.000 Ft-ot foglalóként, 1.200.000 Ft-ot másnap.

A szakszerűtlen bontás következtében a ház utca felőli része megroggyant és ezt még tovább kapirgálták. A ház műholdas képén látható, hogy a ház és melléképület csatlakozása ép. A vállalkozó a ház oldalfala rossz állapotára hivatkozva kijelentette, hogy nem építi hozzá a garázst, mert rádől a ház fala. Így csak fele akkora lett az építmény, mint a szerződésben vállalt, az árat viszont nem csökkentette. Mondta, hogy kell még építőanyag és kiszámolt 980.000 Ft-ot fizetni még. Majd napokig győzködték a rokonaimat, hogy csináltassák meg a ház roggyant részét, mert rádől a garázsra. Végül kiszámoltak 1.270.000 Ft-ot, erről elismervényt nem adott, mondván ez illegális munka. Eddig összesen kifizettek 3.480.000 Ft-ot!

A szerződésben, mint az olvasható, első osztályú munkát vállalt, de a fényképek mutatják az “első osztályú” munkát. A tető beázik, az ajtó alatt a víz befolyik a garázsba, bevakolva nincs, kerítést nem építette meg, a garázs ajtaját szakértelem hiányában mással végeztették el. A ház aláépítése, oldalrész felfalazása nem történt meg. Majd a tető felrakása után, – mert szerinte minden kész, – a maradék 300.000 Ft kifizetését követelte erőszakosan. Mivel az eddig kifizetett pénz sokkal több mint az elvégzett munka, így ezt már nem fizették ki neki.

Ö. K. vállalkozó az eredeti szerződést elvette, nem tudván arról, hogy le lett másolva, elrohant és azóta sem jelentkezett a munkák elvégzésére, vagy a fel nem használt pénz visszaadására.

A rokonaim azért bíztak meg benne, mert az interneten, mint híres galambtenyésztő szerepelt és nem gondolták, hogy egy ilyen közismert ember becsapja, meglopja őket. 2017. évtől a galambokkal foglalkozik, a Miklós TV-ben mutogatják mint “híres” embert. És sokan ilyen emberre bízzák galambjaikat, és még fizetnek is érte nem keveset.
A garázs azóta is úgy van, bárki megnézheti bármikor…

K Vivien

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....