13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Fotópályázat! Minden Ké(P)pen Nagykőrös

Pályázati felhívás

Nagykőrös Város Önkormányzata és a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. közös fotópályázatot hirdet nagykőrösi ifjúság és felnőttek részére

„Minden Ké(P)pen Nagykőrös 2018.” elnevezéssel

Pályázat célja:

Nagykőrös izgalmas értékeinek és nyüzsgő életének, hagyományainak, fejlődésének bemutatása pillanatképekben, olyan igényességgel és látásmóddal, mely alkalmas a fentiek nagyközönség elé tárására, a város bemutatására, népszerűsítésére, pályázati anyagok, kiadványok illusztrálására. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont az egyedi látásmód, valamint a kép által sugárzott hangulatok, érzelmek megjelenése, Nagykőröshöz kötődése.

A pályázatok elbírálására három témakörben kerül sor, témakörönként két korosztályban külön díjazva a pályázókat 18 éves korig (Ifjúsági) és 18 éves kor felett (Felnőtt):

1. „Nagykőrös természeti értékei”; 2. „Nagykőrös, az ’ezerarcú’ város”; 3. „A 650 éve város, Nagykőrös épített emlékei”

Témakörök kifejtése:

I. „Nagykőrös természeti értékei” témakör kifejtése:

Nagykőrös „Zöld város az ország szívében!” Valljuk joggal, hiszen folyamatosan és ütemesen megújuló belterületi zöldfelületeink, a város külterületén található értékes és jelentős természeti környezete is ezt erősíti. A pályázó tehát törekedjen a város eme értékeinek bemutatására. Nagykőrös ez évben ünnepli várossá nyilvánításának 650 éves évfordulóját. A pályaművek értékelése során tehát külön hangsúlyt kapnak azon alkotások, melyek eme évforduló méltó megünnepléséhez kapcsolódnak. A pályaműveknek Nagykőröshöz kell kapcsolódniuk, ezért a pályázónak meg kell jelölnie a fotó készítésének a helyét kifejezetten azon alkotások esetében, ahol a készítés helye egyébként nem beazonosítható. Javasolt, de nem kizáró tényező, hogy a pályázó a fotónak adjon címet, mely tükrözi az általa bemutatni kívánt értéket.

II. „Nagykőrös, az ’ezerarcú’ város” témakör kifejtése:

Városunkban rengeteg érték rejlik, az évszakok váltakozásával mindig megújuló, más színekben pompázó Nagykőrös számtalan arcát mutathatja meg a fényképeken. Az Alföld szívében húzódó település gondozott parkjaival, a megújult Cifrakerttel, kiterjedt erdőspusztáival, Csónakázó-tavával, korszerű szökőkutakkal és köztéri alkotásokkal, tavasztól késő őszig tengernyi virággal borított, megújult főterével, egyre népszerűbb rendezvényeivel, melyek így összességében megannyi lehetőséget biztosítanak a fényképezésre, hogy Nagykőrös „ezer arca” megmutatkozzon az alkotásokon keresztül. Olyan pillanatok megörökítéséről van szó, melyek jól tükrözik településünk jellegzetességeit, értékeit; az egyedi témák hátterében, mely mindenki számára szubjektív, jól felismerhető legyen Nagykőrös, a város, amelyben élünk.

III. „A 650 éve város, Nagykőrös épített emlékei” témakör kifejtése:

Nagykőrös várossá nyilvánításának 650 éves évfordulóján különösen fontos az épített örökség megőrzése, gyarapítása, mely egyedülálló Nagykőrösön. Több száz éves, klasszikus építészet szellemiségét hordozó polgári házak, patinás kúriák színesítik az elmúlt évtizedben létrejött családi házak, lakások mellett a város képét, melyek időutazásra hívnak, külső falaik, akár belső tereik, szinte eredeti arcukat őrző szobák, kertek, a század viharait túlélő különleges faszerkezetek őrzik az elmúlt idők emlékét, felidézik a polgári lét hangulatát, még él bennük az emlékezet. A város külterületén található tanyák is különösen sok lehetőséget adnak a fényképezésre. A régiségérték, a műérték, az eredetiség, az egyediség és a történetiség szellemiségét magában hordózó nagykőrösi épületek, épületelemek, stílusjegyek különböző nézőpontokból való, egyedi megjelenítése a fényképeken méltó örökségként szolgálhatnak a jelen és a jövő generációja számára.

Részvételi feltételek:

– Kizárólag Nagykőrös bel- és külterületén készült képekkel lehet pályázni, ami jellemző Nagykőrösre.

– A képeket nyomtatva kell benyújtani, méretük A/4-es méretű, vagy annál nagyobb legyen.

– Egy induló legfeljebb 3 képpel pályázhat témakörönként.

– Minden kép hátulján fel kell tüntetni a kép címét, a szerző nevét, telefonos és elektronikus elérhetőségét.

– Nevezési díj nincs.

– A képek beküldésével egyidejűleg a pályázó elfogadja a részvételi – pályázati és szerzői-személyiségjogi feltételeket, azok megszegése esetén a pályázatból haladéktalanul kizárásra kerül.

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 5., hétfő 12:00

Pályázat elbírálására: 2018. november 9-ig kerül sor. Egy pályázó témakörönként egyszer díjazható, az egész pályázat során maximum kétszer! Kivételt képez ez alól a közönségdíjazás.

Pályázatok benyújtási címe: KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. (Nagykőrös Lőrinc pap u. 3.) titkársága

Szerzői jogok és adatvédelem:

A pályázó elismeri és szavatolja, hogy az általa benyújtott, illetve feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és a benyújtott pályamunkával kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői vagy egyéb jogosultsága nem áll fenn.

A személyeket is ábrázoló fényképek esetén a pályázó köteles szavatolni, hogy a fényképeken megjelentetett személy(ek) a képük, arcuk, illetve a környezetük publikálásához kifejezetten hozzájárultak, illetve a fotók egyébként más személyiségi jogait sem sértik.

A beküldött képek, illetve azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi, vagy szerzői jogsértés felelőssége minden esetben a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Pályázó hozzájárul, hogy a benyújtott pályamunkákat Nagykőrös Város Önkormányzat valamint a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. szabadon felhasználhatja, sokszorosíthatja, ehhez a pályázó a képet digitális file, illetve analóg fotó esetén a negatívot a pályázat kiírójának rendelkezésére bocsátja.

Az alkotások elkészítéséhez eredményes munkát kívánok!

Nagykőrös, 2018. február 16.

Dr. Czira Szabolcs polgármester

A díjazásról bővebben…

nagykoros.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...