14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Hatalmas kezezős gólt kaptunk

A Blikk is megosztotta oldalán a kisvárdai mérkőzés egyik góljáról készült videót. Izing Martin, az NB II-ben szerepelő Kisvárda belső védője egy pillanatig Diego Maradonának gondolta magát és kézzel szerzett gólt a Cegléd elleni bajnoki meccsen.

Diego Maradona az 1986-os mexikói világbajnokság negyeddöntőjében, Anglia ellen szerezte meg az elhíresült „Isten keze” gólját, ami után az argentin válogatott 2-1-re győzni tudott. Ugyan nem teljesen hasonló helyzetben, de a kisvárdai Izing Martin is kézzel jutatta a labdát a hálóba egy pontrúgást követően, és akárcsak Maradonánál, a játékvezető itt sem vette észre a szabálytalanságot.

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/1262950270503846/

Talán ez a gól is hozzájárult, és sajnos vereséget szenvedtünk Kisvárdán, ahol végre napsütésben léphetett pályára a csapat, de számunkra sajnos gyorsan beborult. Annak ellenére, hogy az első lehetőség előttünk adódott, amikor egy bal oldali beadás után Asztalos fejelt mellé. Nem sokkal később a 8. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat egy véleményes szituáció után, amikor mintha kézről pattant volna be a labda a kapuba.
A gól után a hazai csapat uralni tudta a játékot és több helyzetet is kialakított, Mursitsnak többször is tudása legjavát kellett hoznia. Nagy volt a hazai csapat fölénye, Klausz László cseréhez is folyamodott, Peszmeg jött le a helyére Valkovszki érkezett. Ez kisebb szerkezeti átalakítással járt, G. Bíró ment be jobb hátvéd pozícióból Peszmeg helyére, Valkovszki pedig G. Bíró helyét foglalta el.
A játékrész utolsó harmadában kiegyenlítettebbé vált a játék, nem veszélyeztetett annyit a Kisvárda, de sajnos az utolsó percben szabadrúgásból betaláltak, így 2:0-át mutatott az eredményjelző a félidőben.
A második félidőre jobban jött ki a csapat, a félidő elején rögtön két hatalmas helyzet is adódott előttünk. Először Damásdi vezethette rá egyedül a kapusra, de hozott rossz döntést, majd pár perccel később Asztalos elé került egy kavarodás során a labda, de pár méterről sajnos nem tudott betalálni a kapuba.
A két nagy helyzetünk után összekapta magát a Kisvárda, de ennek ellenére nem tudtak akkora fölényt kialakítani, mint az első félidőben. A hazaiaknak adódtak lehetőségei, de komoly védést Mursitsnak nem kellett bemutatnia, mi pedig sajnos több nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni és a pontrúgásainkban sem volt veszély.
A mérkőzés utolsó részében aztán egy léc alá bevágott labdával 3:0-ra módosult az állás, amin Damásdi szépített az utolsó percekben, egy a nagy helyzetéhez hasonló szituációban, de most jól passzolta el a labdát a kapus mellett, ami a kapufáról a kapuba pattant.
A végeredmény tehát 3:1 lett a hazai csapatnak, így újabb vereséget szenvedtünk, de gyorsan jön a javítási lehetőség, csütörtökön újra bajnoki mérkőzést játszunk, az ellenfél a Siófok csapata lesz.

Kezdőcsapat:
Mursits – G. Bíró, Albert, Nánási, Farkas – Peszmeg – Damásdi, Hujber, Sándor, Szilágyi – Asztalos

Cserék:
Peszmeg helyett Valkovszki
Szilágyi helyett Peres
Asztalos helyett Kerekes

Gól: Damásdi (88. p)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...