5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Kábítószert és új pszichoaktív anyagot árult hét férfi

A Ceglédi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozza hét férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.

A hét férfi részben tovább értékesítés, részben saját fogyasztás érdekében rendszeresen szerzett be az illegális forgalomban „extasy,” „speed” és „marihuana” néven ismert kábítószereket, „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagot, majd azokat más személyeknek értékesítették. A férfiak az illegális szereket az egyik gyanúsítottól, illetve más személyektől szerezték be Budapestről.

A gyanúsítottak a kábítószereket és az új pszichoaktív anyagokat Cegléden, Újszászon és Törtelen árulták. A vásárlói kör teljes felderítése a nyomozás további feladata, azonban már jelenleg is megállapítható, hogy a vásárlóik között voltak 18 évnél fiatalabbak is.

A gyanúsítottak cselekménye kereskedelem bűntette és más bűncselekmények gyanújának a megállapítására alkalmas.

Jelenleg tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a nyomozó hatóság elől megszöknének, elrejtőznének, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Fennáll annak a veszélye is, hogy szabadon hagyva a kereskedést tovább folytatnák. A Ceglédi Járási Ügyészség ezért indítványozta a hét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését a Ceglédi Járásbíróság nyomozási bírójánál. Az indítványokról a nyomozási bíró a mai nap folyamán dönt.

További három gyanúsított szabadlábon védekezik.

A gyanúsítottakat a ceglédi rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Ceglédi Járási Ügyészség, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával összehangolt akció keretében 2018. március 27. napján reggel Cegléden, Tápiószelén, Abonyban, Törtelen, Jászkarajenőn és Újszászon fogták el. Az elfogásról közzétett korábbi rendőrségi felvételek az alábbi linkre kattintva érhetők el…

(Sajtóközlemény alapján)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...