12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Meggyőző fölénnyel nyert Földi László

Meggyőző fölénnyel nyerte Földi László az országgyűlési választást a Cegléd központú Pest megyei 12. számú egyéni választókerületben. Volner János (Jobbik) a második helyre szorult, őt követi Dr. Szüdi János (DK) és Földi Áron (LMP). Az országoshoz hasonlóan itt is magas, 64,57%-os volt a részvételi arány.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben még az előző, 2014-es eredményeinél is jobban szerepelt a kormánypárt jelöltje: Földi László akkor 44 %-ot, most 52,4 %-ot hozott. A Jobbik jelöltje Volner János a szavazatok harmadát szerezte meg, 33,13%, vagyis némileg többet mint 4 éve, akkor 28,9 százalék. A DK színeiben indult dr. Szüdi János 7,08 %-át szerezte meg a szavazatoknak, Földi Áron LMP-s jelölt pedig 3,91 %-ot.

Földi László győzelmét a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg a közvéleménnyel: „Megszokták a biztonságot, fejlődést, gondoskodást és kellő szerénységgel, de a választók felhatalmazásával azt mondhatom, hogy engem is. Köszönöm a bizalmat, folytatni fogjuk a munkát! Köszönöm Abony, Cegléd, Csemő, Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Nagykőrös, Nyársapát, Törtel és Újszilvás!” A képviselőt a választás éjszakáján interjúvolta meg a CTV. A már harmadik ciklusát megkezdő országgyűlési képviselő megköszönte a választókerület polgárainak bizalmát és a magas választási részvételt. Mint elmondta: folytatni fogja a munkát és igyekszik a következő négy évben is a választókerület tíz településének javát szolgálni.

Volner János – aki pártja színeiben listán szintén bejut a Parlamentbe – a ceglédi televíziónak azt nyilatkozta: konstruktív ellenzéki politikát szeretne folytatni országgyűlési képviselőként. – Amikor a ceglédieknek segítségre van szüksége a Jobbiktól számíthatnak rám, ahogy eddig is a brókerbotrány, vagy a távvezeték-ügyben. Továbbra is érdekképviseleti politizálást szeretnék folytatni országgyűlési képviselőként. Segíteni fogok Földi Lászlónak, hogy közös erővel képviseljük a választókerület érdekeit. – fogalmazott Volner, aki megköszönte a rá leadott szavazatokat is: – A szavazatok egyharmadát kaptam meg, amit kifejezetten eddigi munkám elismeréseként értelmezek.

Választási eredmények részletesen…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...