4.9 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Pályaorientációs napot tartottak a Kórházban

“BELÉPÉS A TILTOTT ZÓNÁBA” címmel pályaorientációs nyílt napot tartottak a Kórházban 2018. április 5-én, amelyen 13 és 23 év közötti fiatalok, diákok vettek részt.

Ezen a napon 86 diák regisztrált a rendezvényre és látogatott el az intézménybe szüleik és tanáraik segítségével. A program nagyon népszerű volt, nem csak a ceglédi iskolákból, hanem a környező településekről – Abony, Albertirsa, Csemő, Kocsér, Jászberény, Tápiószele, Tápiószőlős, Újszilvás – is érkeztek tanulók.

A 86 regisztrált résztvevő 7-8 fős csapatok kialakítását és a csapat elnevezését kapta első feladatául. A diákok összesen 13 csoportban a vezető ápolók és vezető asszisztensek segítségével járták végig az állomásokat.

A műtőbe beöltözve bemehettek, ahol a műtétek során használt eszközökkel és a műtői környezettel ismerkedhettek.
Röntgenfelvételt készítettek dobozokba rejtett tárgyakról, az elkészült felvételeket „elemezték” és „diagnosztizálták”. Tanulmányozták az intenzív terápiában használatos eszközöket (újraélesztéshez használt eszközöket) Gyakorló bábun sajátíthatták el lépésről lépésre az alapszintű újraélesztés technikáját. Az inkubátorból a kórházi felvételig történő babamentést is végigkísérték, s megismerték az újszülöttel kapcsolatos teendőket. Elsajátíthatták a higiénés kézfertőtlenítés szabályait, helyes technikáját, amelyet speciális (un. „fekete doboz”) eszköz segítségével ellenőrizhettek.
Vérnyomást és vércukor értéket mértek, EKG-t készítettek, az ápolási tevékenységek között a helyes ágyazást is gyakorolhatták.

A csapatok az elvégzett feladatokra pontot kaptak, összesítésekor helyezéseket értek el, a helyezésekért ajándékokat adtunk át.

Első helyen a SZAMÓCÁK csapata végzett holtversenyben az ÉLETMENTŐKKEL.
Az első helyezett csapat a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont felajánlásaként belépőjegyeket kapott az uszodába.

Az esemény plakátjának megtervezésére előzetesen versenyt hirdettek a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium informatika szakos tanulói között.

A nyertes plakátot MOLNÁR MÁTÉ tervezte, aki 10 000 mAh-es power bankot kapott fődíjként.

A nyílt napon valamennyi résztvevő részére a Kórház Oklevéllel, az Élelmezési Osztály pogácsával, szendvicsekkel és frissítőkkel kedveskedett.

A rendezvény után több köszönőlevél érkezett a szülőktől és pedagógusoktól egyaránt, amely megerősítés a “Nyílt Nap” további rendszeres megrendezésére:

„Nagyon köszönöm a gyerekek és kollégám nevében a tegnapi nyílt napot. Rendkívül jól megszervezett, gyerekbarát, információközpontú program volt.
Rengeteg érdekességet és hasznos, fontos tudnivalót sajátíthattunk el tanulók, felnőttek egyaránt.
Feltöltődve, élményekkel gazdagodva, elfáradva tértünk haza. Köszönjük!”

A kórház és a szervezők számára is nagy élmény volt a nyílt napon való részvétel és külön kiemelték azt, hogy a diákok a hely szelleméhez méltón fegyelmezetten, motiváltan viselkedtek.

Ezúton is köszönik a diákoknak a lelkes hangulatot, pedagógusaiknak és szüleiknek, hogy támogatták őket a részvételben! Remélik, hogy a résztvevők közül minél többen munkatársaik lesznek az elkövetkezendő években.

Forrás: Toldy Ferenc Kórház – Facebook oldala

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...