18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Forgatag és virágvásár Nagykőrösön

Óriási siker volt idén is, április 21-én a Szent György napi forgatag és virágvásár a Deák és Szabadság téren, mely azon kívül, hogy tömegeket vonzott, igen színvonalas, változatos, izgalmas és sokszínű programokat kínált mind a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A rendezvényt dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármestere nyitotta meg. Délelőtt az eseményhez csatlakozott a Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola Családi Napja is, mely során kézműves bemutatókkal és foglalkozásokkal is várták a diákokat, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Középkori királyi udvar élőképes bemutatója korhű díszletekkel, lovagi torna játékaival nyűgözte le a látogatókat. A gyerekek ingyenes kipróbálhatták a tűzoltó-, és rendőrautót, valamint a mobil KRESZ pályát is saját kerékpárral.

A Sárkánytér és Szent György napi játszótér ingyenesen használható népi fajátékokkal, mint sárkányűzővel, koronázóval, katicafogóval és interaktív drámapedagógiai, vásári bábjátékokkal várta az érdeklődőket. A városnéző kisvonat is nagyon közkedvelt volt, fél óránként közlekedett a Szabadság térről. A reggeli órákban népszerű volt a futóverseny, a 650, 1368 és 2018 méteres futás a nagycsoportos óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolások és középiskolások részére, a 650 méteres sétán pedig a nagyszülőkkel a kis- és középső csoportos ovisok vettek részt. Az eredményhirdetésen a díjakat dr. Czira Szabolcs polgármester adta át a Deák téri színpadon.

Idén is főszerepben voltak a virágok, a Nagykőrösi Virágkiállítás- és Vásár óriási tömeget vonzott, a gyönyörű virágok, zöld növények lenyűgözték a vásárlókat, köztük Földi László országgyűlési képviselőt is, aki dr. Czira Szabolcs polgármester és dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester társaságában csodálta meg a virágvásárt.

A Country Tours Utazási Iroda közreműködésével valósult meg a VIII. Virágos Térségünkért” előadássorozat, ezúttal Vozárné Ragó Ildikó, a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélgetett Holló Róberttel, a Gong Rádió munkatársával az egynyári növényekről, dísznövényekről, majd Hatvani Ervin, a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóhelyettesének érdekes előadása következett balkonok és balkonláda beültetések témakörében. A bemutatóhoz a virágokat a nagykőrösi GINKGO Kertészet – Godó Norbert- biztosította.

Ezt követően Ifj. Kiss Attila, a Tápió-Vin Kft. ügyvezetőjének és Kökény Benő, a Kökény és Fia Családi Borászat tulajdonosának közös, borkóstolással egybekötött borbemutatója vette kezdetét.

További képek…

Forrás: Önkormányzati Hírek Nagykőrös – Facebook
Fotó: Beretvás Judit

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....