13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Richter Egészségváros Nagykőrösön

2018-ban a 10. évéhez érkezett el a Richter Egészségváros programsorozat. A 2009-ben indult kezdeményezés tavasszal, nyár elején négy helyszínre látogat el. Június 2-án Nagykőrösön a Deák téren várják azokat az érdeklődőket, akik nem csak egészségükért, de kórházukért is tenni akarnak. Az esemény kapcsán a város polgármesterével, Dr. Czira Szabolccsal beszélgettünk.

Nagyon sok és sokféle közösségi rendezvény van országosan és helyi szinten is. Miben látja a Richter Egészségváros sajátosságát, egyediségét?

A Richter Egészségváros rendezvénysorozat egyik fő jellemzője, hogy egy adott területre, az egészségmegőrzésre, prevencióra fókuszál. Teszi ezt úgy, hogy az ingyenes szűrővizsgálatokat, tanácsadásokat, egészségmegőrzést célzó előadásokat szórakoztató programokkal kapcsolja össze. Ezáltal egy olyan egyedi családi nap jön létre, ahol a középpontban a legfontosabb dolog, a család egészsége áll. Nagykőrösön a helyi kórház dolgozóinak áldozatos munkájaként minden évben két egészségnap kerül megrendezésre, ahol szintén a szűrések, a megelőzés van a középpontban. Nagy öröm számomra, hogy június 2-án a Richter Egészségváros komplex, átfogó rendezvényi programjai is Nagykőrösön lesznek. Bízom benne, hogy sokan eljönnek, hiszen ha már az egyediségről esik szó, nem szabad elfeledni, hogy ez egy olyan program, ahol a résztvevő nem csak saját egészségi állapotáról kaphat képet, de ezt úgy teheti, hogy közben a város kórházát is támogatáshoz segíti.

Mint ahogyan már Ön is említette a Richter Egészségváros események koncepciója kettős: nem csak a résztvevőknek kíván segítséget nyújtani – jelen esetben ingyenes szűrési, tanácsadási lehetőségek révén – hanem a jelenlévők aktivitásán keresztül a helyi egészségügyi intézménynek is az összegyűlt adomány folytán.  Mit gondol erről a koncepcióról?

Egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a világ az elektronikus kommunikáció, online térben való élet felé közelít. Ilyen adottságok, jelenségek mellett azt gondolom még értékesebbek azok a rendezvények, amelyek a közösségépítést segítik.  A Richter Egészségváros pont arról szól, hogy ha valaki elmegy a rendezvényre, akkor az nemcsak önmagáért, hanem a városáért, a közösségéért is tesz. Ez a programsorozat egy nagyon jó kovásza a személyes kapcsolatteremtésnek, a közösségépítésnek. Mert aki kimegy a rendezvényre, az találkozik másokkal is, részt vesz szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon és mindezzel segít a helyi kórháznak is. Sőt az egész család részt tud venni az eseményen, hiszen több, gyerekeknek szóló program is van a helyszínen. Összességében azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jól kigondolt koncepció, profi megvalósítással.

Nagykőrösre június 2-án érkezik a Richter Egészségváros. Hogyan készül a város az eseményre?

Büszkék vagyunk arra, hogy a helyi kórház mind szakmailag, mind a betegek körében nagy elismertségnek örvend. S bár mára állami fenntartású lett az intézmény, de ez azon nem változtatott, hogy mindannyian úgy tekintünk rá, mint a nagykőrösiek kórházára. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy idén hozzánk is ellátogat a Richter Egészségváros rendezvény, ami nagy segítség a helyieknek és a kórháznak is. A szervezésben mindannyian – Városháza, Kulturális Központ és Kórház is – részt veszünk.  Itt a Polgármesteri Hivatalban van az úgynevezett Polgármesteri Kabinet, amely kommunikációs segítséget kíván nyújtani abban, hogy minél többen értesüljenek a rendezvényről és természetesen minél többen részt is vegyenek rajta.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...