9.4 C
Cegléd
2024. március 12. kedd
spot_img

Vigyázzunk értékeinkre!

Az utóbbi időkben sorozatosan kapok e-mail értesítéseket az OTP Bank nevében, vagy arról, hogy nyertem több millió dollárt.

Ha figyelmesen elolvassuk a leveleket azonnal feltűnhet, hogy nem teljes magyarsággal íródott. De ha nem figyelünk oda és rákattintunk tévedésből is a linkre, visszafordíthatatlan bajunk származhat belőle. Egy szempillantás alatt megszabadulunk a teljes számlánkon lévő összegtől.

Tehát még csak véletlenül se válaszoljunk a küldött e-mailre és azonnal töröljük azt.

Ha ilyen e-mailt kapunk érdemes felkeresni a bankunkat és személyesen bejelentés tenni a számlánk biztonsága érdekében.

Az OTP Bank, ahogy számos alkalommal is hangsúlyozta: „sem e-mailben, sem telefonon nem kér senkitől bizalmas adatokat, mint pl. a szolgáltatás használatához, tranzakció végrehajtásához szükséges jelszót vagy SMS üzenetben küldött kódot. Kérjük soha ne válaszoljon az ilyen jellegű e-mailekre!

Napjainkban előtérbe került az a visszaélési mód is, mely során az elkövető megkísérli megszerezni a számla vagy bankkártya birtokosának személyes adatait és biztonsági kódjait (titkos jelszó, bankkártya PIN). A csalók egy elektronikus levelet küldenek az ügyfeleknek, amely egy hivatkozást (hiperlink) tartalmaz. Ezen hivatkozásra rákattintva az ügyfelek egy internetes oldalra jutnak, ahol elkérik jelszavukat és egyéb személyes adataikat. Ezen oldalak ugyanolyan ismertetőjegyekkel rendelkeznek, mint az OTP Bank eredeti honlapja.

Annak érdekében, hogy Ön ezen módszerrel szemben is védett legyen, kérjük az alábbiakra szíveskedjen ügyelni:

Soha ne válaszoljon az ilyen jellegű e-mailekre: az OTP Bank sem e-mailben, sem telefonon nem kér Öntől bizalmas adatokat. Az OTP munkatársai kizárólag az OTP direkt internetes szolgáltatás igénybevételével kezelt számláit. Azonosítóját (HAZ) kérdezhetik meg Öntől a szolgáltatás használatához szükséges jelszót nem!

-Keltsen Önben gyanút, amennyiben olyan e-mailt (különösen, ha nem rendes magyarsággal) vagy telefonhívást kap, melyben arról tájékoztatják, hogy az OTP direkt internetes vagy más OTP szolgáltatáshoz használt adatait illetéktelenek megszerezték és arra kérik, hogy vegye fel ügyfélszolgálatukkal a kapcsolatot a megadott linken vagy telefonszámon. Ezt sohase tegye meg!

Ha ilyen véletlenül előfordul, haladéktalanul értesítse a bankját az informacio@otpbank.hu e-mail címen vagy az OTP direkt információs vonalon (06-1-3666-666) telefonszámon.”

Ugyanez vonatkozik arra, ha olyan e-mailt kaptunk, hogy nyertünk és megkaphassuk a nyereményünket, soha ne lépjünk kapcsolatba a megadott e-mailben.

Mészáros Iván
(Fotó: 24.hu, a kép illusztráció.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...