13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Új kerékpárút épül a Felszegi úton

Cegléd Város Önkormányzata új kerékpárutat épített a Felszegi úton – erről tartott ma délután sajtótájékoztatót Kónya Ágnes és Takátsné Györe Anett, az érintett körzetek képviselői, valamint Hegedűs Ágota alpolgármester.

A nettó 20 millió forint értékű beruházással elkészült kétirányú kerékpárút közel 427 méter hosszúságban és 2,25 méter szélességben készült el. A kerékpárút megépítése része a város hosszútávú kerékpáros hálózati fejlesztési tervének, amelynek során az egyes különálló kerékpárutakat fokozatosan összekötve egybefüggő hálózat alakul ki. A Felszegi úti kerékárút teremti meg a kiemelt fontosságú Pesti úti és Széchenyi úti kerék-párút közötti biztonságos kétirányú közlekedést egy nagy személy- és tehergépjármű forgalommal érintett szakaszon. A Felszegi úti beruházás kapcsolódik a Külső-Kátai úti korábbi felújításához.

Az építkezéssel párhuzamosan egyúttal a Felszegi úti csapadékvíz-elvezető rendszeren is felújítási munkálatok zajlottak, megoldást nyújtva egy régi, vízelvezetést lassító problémára is. A Felszegi úti ingatlanok kapuinak megközelítése a kerékpárút elkészülte után is biztosított, sőt a kerékpárút helyén és mellett a kapubeállók új aszfaltozást is kaptak. A közterületen a parkolás a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az nem foglal el helyet a kerékpárútból. A beruházás során megtörtént az aknafedlapok szintre helyezése és a szükséges víznyelő rácsok beépítése is.

Cegléd Város Önkormányzata bízik benne, hogy az új fejlesztés a lakosok megelégedésére szolgál.

Forrás: Takáts László – Facebook

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....