18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Kerítés nélkül veszélyes

A napokban adtunk hírt arról, hogy elkészült a Bajcsy Zsilinszky téri játszótér, tolmácsoltuk a kisgyermekes szülők örömét is, hiszen pár napja hivatalosan is birtokba vehették a különleges játékokkal felszerelt parkot.

A közösségi oldalakon is csupa olyan komment olvasható, ami dicséri a téren Takátsné Györe Anett önkormányzati képviselő kezdeményezésére épült új játszóteret, de a szülők örömében egy kis üröm is vegyült.

A családok és főleg a kerületben élők nagyon boldogok, hogy ez a játszótér megépült és ilyen eszközökkel, de a képviselőasszony CTV-ben közzétett nyilatkozata arra engedte a szülőket következtetni, hogy a gyerekbirodalomnak csak egy része lesz elkerítve. Sokan szeretnék, ha folytatódna az a trend, hogy a játszótér, ahogy minden más esetben is komplett kerítést kapjon és ne csak egy-egy oldalról.

 A kérés teljesen logikus, hiszen amíg a gyerekek játszanak a szülők is tudnak kicsit pihenni, ha gyermeküket biztonságban tudják. Az anyukák, apukák nyugodtan beszélgethetnek fociról, főzésről egy padon ülve, amíg biztosak lehetnek abban, hogy gyermekük nem fog a parkból távozni.

Jelenleg gyakori látvány, hogy a Pesti út felöl és a játszótér több oldalán szülők állnak és vigyázzák a gyerekeket, akik pedig köztudottan szélsebesen képesek eltűnni a vigyázó szemek elől. Többgyermekes szülőknél ez az őrző figyelés viszont nem megoldható, hiszen a kis lurkók szaladnak a szélrózsa minden irányába, ezért a részleges lezárás nem megoldás gyermekeink biztonságát tekintve. Az anyukák már egy 150 cm magas akadállyal is elégedettek lennének, szem előtt tartva, hogy az idősotthon lakói is hadd csodálják a kicsik önfeledt játékát.

A szülők véleménye többségében az alábbiakhoz hasonló:

„Nagyon szép. Egy valamit hiányolok… a kerítést. Ott van a főút pár méterre, nagyon veszélyesnek tartom így.”

„Kerítés nélkül nagyon veszélyes, nem hinném, hogy négy gyerekkel ki fogunk addig menni, amíg nem lesz biztonságos!!!  ☹️”

„Ja értem.. megvárják a tragédiát… utána biztos lesz kerítés. Nem azért, de ott elég sok a hajléktalan és alkoholista. Tőlük is védeni kellene a gyerekeket  🙊”

„Persze amúgy tök jó, meg szuper játékok vannak, de csak elkerítve tudjuk használni felelősségteljesen és nyugodt szívvel 👍””

Mint kisgyermekes édesanya ezúttal a többi szülő nevében szeretném megkérni az önkormányzat képviselőit, hogy gondolják át a teljes körbekerítést. Így nem csak gyermekeink, hanem a park is nagyobb biztonságban lenne az esetleges rongálóktól, huligánoktól!

Itt köszönném meg valamennyi szülő nevében Takátsné Györe Anett képviselőasszonynak ezt a csodajó kezdeményezést és a megvalósítást!

László Ágnes

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. A kerités hiánya miatt nem voltunk még, pedig mind a két gyermekem visít ha arra megyünk. Fel nem foghatom, hogy főút mellett ezt hogy gondolták. A játszótér gyönyörű, látszik hogy költöttek rá, ez nem lett volna tétel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....