2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Elfogták a szökevényt

Tizenöt óra után nemsokkal elfogták azt a szökevényt, aki egy rabszállító autóból szökött meg hétfőn reggel. Több, mint 100 egyenruhás üldözte és miután egy város széli raktárba betört, a kutyák nyomot fogtak. Egy Trombitás utcai vastelepre követték, ahol a területet a BV emberei lezártak és ott végül elkapták. Bilincsbe verve elvitték a helyszínről.

https://www.facebook.com/CeglediPanorama/videos/2015797001798214/?hc_ref=ARTNxKs4gQNQ5CHbUsfuJVn1lQ3DaizghBweJdobhIgi8Ui332xDXovqno-IG9Hly-M

Mint arról korábban hírt adtunk, rendőrök lepték el hétfőn délelőtt a 4-es úti körforgalom környékét, ahol rabszállító autóból szökött meg egy fogoly. Az út melletti kukoricás körül több tucat rendőr keringett, a helyszínen tartózkodó helikopter pedig időközönként a levegőbe emelkedett. A néha felbukkanó szökevényt magasabb pontokról távcsővel követték, de a sűrű növényzetben kora délutánig nem sikerült kézre keríteni. Délelőtt a város felé egy szakaszon gyakorlatilag sorfalat álltak az egyenruhások, vélhetőleg ott várják a szökevény felbukkanását.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2015903828454198.1073744261.161011293943470&type=3

14.00 óra körül olyan információ jutott el lapunkhoz, hogy a szökevény rég elhagyhatta a rendőrök által őrzött kukoricást. Kora délután nyomozók szállták meg a Ceglédi Gyümölcskutató területét, ahol a szökevény feltört egy raktárat. A Gyümölcskutatóba egy filmforgatás közben szabadult be, ahol megjelent nagyjából 15 rendőr egy kutyával. A forgatást a kergetőzés idejére felfüggesztették. Rövidesen kiderült, a kereket oldó Horváth István a kutató területén ruhát és pénzt is szerzett, de mire a kommandósok megszállták a területet, már itt is hűlt helyét találták csupán. Ekkortól viszont már friss nyomok alapján követhették a kutyák a szökevényt egy Trombitás utcai vastelepre, ahol a területet a BV emberei lezártak és ott végül elkapták. Bilincsbe verve elvitték a helyszínről.

A Police.hu tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja ugrott ki a járműből 2018. július 09-én a reggeli órákban. Makula György a BVOP Kommunikációs vezetője a lapnak azt mondta, hogy a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség munkatársai azonnal megkezdték a férfi felkutatását. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot is indított.

A ceglédi Orosz Zoltán, a büntetésvégrehajtás országos sajtószóvivője adott lapunknak exkluzív interjút a helyszínen…

A kézre kerítés helyszíne (Fotó: Farkas Zsolt)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...