15.4 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Átadták a diplomákat a Tanítóképző Főiskolai Karon

Nagykőrösön összesen 114-en vehették át a végzettségüknek megfelelő oklevelet:
25 református hittanoktató, 7 tanító, 14 óvodapedagógus, 8 szociális munkás, 3 diakónus szakos hallgató. Pedagógus szakvizsgán 17-en, matematika részismereti képzésen 17 végeztek. Marosvásárhelyi székhelyen kívüli képzésről 11 tanító vehette át diplomáját. Felsőoktatási Szakképzésen 12-en (csecsemő és kisgyermeknevelő, ifjúságsegítő, szociális munka) kaptak oklevelet.

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának Tanévzáró Istentiszteletére és Diplomaátadó Ünnepségére július 1-én, vasárnap 10 órai kezdettel került sor a Református Templomban. Az Istentiszteleten Prof. Dr. Zsengellér József főtiszteletű úr, az Egyetem rektorhelyettese szolgált igehirdetéssel. A rendezvényen részt vett, Dr. Nagy Judit, a Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Homicskó Árpád az Állam és Jogtudományi Kar dékánhelyettese, Szabó Gábor a Nagykőrösi Református Egyházközség lelkészelnöke és Rácz Péter főgondnok.
Dr. Szenczi Árpád dékán ünnepi beszédében a 2017-18-es tanév fontosabb eseményeit emelte ki:

A MAB Plénum 2017. december 15-ei ülésén támogatta a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak indítását. Ennek eredményeként 2018 szeptemberétől indulhat a csecsemő és kisgyermeknevelő alapszak. A hat féléves képzés nappali és levelező munkarendben, állami és önköltséges finanszírozási formában indul Budapesten, és a pótfelvételi eljárásban Nagykőrösön is.

Ugyancsak az idei általános felvételi eljárás keretein belül indul Nagykőrösön az Állam- és Jogtudományi Kar által meghirdetett okleveles jogi asszisztens felsőoktatási szakképzés is.

A Kar képzései három telephelyen folynak: Nagykőrösön, Budapesten és Marosvásárhelyen. Ez alkalommal is együtt örülhetünk a marosvásárhelyi végzős hallgatókkal sikeres záróvizsgájuk és diplomáik átvétele alkalmából – mondta Dr. Szenczi Árpád, majd a hallgatói létszámokról beszélt.

„Jelenleg 1537-en tanulnak a Karon, nappali munkarenden 682-en, levelező képzésen 855 fő. Világi képzésben 1397-en, hitéleti képzésben 140-en vesznek részt.”

Dr. Szenczi Árpád beszéde végén személyes hangnemben szólt a végzettekhez:

„A diploma, melyet most átvehetnek egy fontos állomás, melyre büszkék lehetnek, melynek örülhetnek, melyet megköszönhetnek szüleiknek, családtagjaiknak, s mindenekelőtt a Teremtőnek. Hiszen tudjuk és valljuk: Soli Deo Gloria.”

Végül egy erdélyi áldással bocsátotta útra a végzett hallgatókat.
„ Legyen előtted mindig út,
Fújjon hátad mögül a szél,
Melegen süsse arcodat a Nap,
Az eső puhán essen földjeidre,
S míg újra találkozunk,
Hordozzon tenyerén az Isten.”

Bővebben…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...