9.6 C
Cegléd
2024. március 11. hétfő
spot_img

Rosszul sült el a lézershow

Szervezési hiányosságokat rónak fel az augusztus 20-ai ünnepség kapcsán a lakosok: már amiatt is csalódottak voltak a ceglédiek, hogy belépőjegy ellenében mindössze 530-an tekinthették meg a Patkós Irma Színház István a király rockopera előadását. Ezt tetézte, hogy idén nem tűzijátékkal, hanem lézesshow-val ünnepelte a város az államalapítást.

https://www.facebook.com/nandorzsolt.cseh/videos/1344111029053284/

„Hát kérem! Lehet állatbarát volt az augusztus 20-i rendezvény egyik várva várt produkciója, de ennyi elégedetlen véleményt az életben nem hallottam. A hatalmas látványosságnak beharangozott lézershow nem ért semmit. Egy apró vetítővászon nem produkció! A bemondó hölgy elmondta, hogy a leglátványosabb, ha 7 méterről a színpadra kifeszített vásznat nézik az emberek, de nem tudom, hogy a több száz embernek hogy kellett volna egy kis vászon elé felsorakozni. A városvezetés vagy nem nézett utána mit kap a pénzéért vagy jobb ha ki sem fizeti, mert ez minden volt, de nem show…. Köszönjük, hogy védték a gyermekeinket esetleges pirotechnikai balesetektől, de ez nem kifogás a minősíthetetlen látványra. Ott kellett volna állni a tömegben és hallani az aprócska emberek csalódottságát, akik mást nem láttak, mint villanó fényeket. A gimnázium udvara eddig megfelelő helyszín volt a tűzijátékra, persze védjük az állatainkat is, de az augusztus 20-i tűzijáték, olyan mint Amerikában a hálaadási pulyka elengedhetetlen.” – írta László Ágnes a Ceglédi Panoráma fórumára.

Több mint száz felháborodott komment írja le a résztvevők csalódottságát. Ezek közül néhány:

W. B.: Gratulálok a Ceglédi Városvezetésnek, az augusztus 20-ai csodálatos fényjátékhoz. Fél város csalódottan hazabotorkált, miután elkezdődött! Máshol nagyobb a tévé otthon, mint amin a produkció látható volt! Gyerekektől sikerült elvenni egy élményt!

M. K.: Ez valami katasztrófa volt…. Nagy szervezés és tisztelet volt mondhatom Nemzeti Ünnepünkön! Hazafelé a tömeg szó szerint fel volt háborodva!

K. P.: Az alkoholmentes sör nem sör. A guminő nem nő. A lézershow nem tűzijáték.

T. É.: Ennyi embert is ritkán látni, de a felháborodottságon túl még csalódottak is voltak! Mi meg sem vártuk a végét, nevetséges volt!

V. A.: Nem lett volna ezzel baj, ha nem egy zsebkendőre van az egész méretezve… Miért nem lehetett a református templom oszlopaira feszíteni egy méretileg megfelelő vászont, és arra vetíteni?

K. T.: Mi a Gubody utcán álltunk és vártunk (3-400 ember)….21:12-kor kiderült hogy nem is ott van! Vissza a térre, de a menekülő, fujjoló embertömeg informált hogy nem éri meg!

H. D.: A szervezők végig azt mondták, hogy a sok építkezés miatt nem tudják biztonságosan megrendezni a tűzijátékot, és ezért lesz helyette a lézershow. Természetesen az állatbarátok nagyon örültek a hírnek, mert legalább idén nem kell az állataiknak félniük. Személy szerint engem hidegen hagy a tűzijáték, és a lézershow is, évek óta nem veszünk részt az augusztus 20-ai eseményen, mert egyszerűen semmi szórakoztatót nem találunk a hangos tűzijátékban.

___________________________

Lapunknak nem nyilatkozott, a CTV-ben Reagált Détári-Lukács Ágnes, a ceglédi rendezvény főszervezője:

“Van felelősségünk abban, hogy a lézershow látványvilága nem volt olyan, mint amilyet vártak a ceglédiek” – ezt mondta Détári-Lukács Ágnes, a rendezvény főszervezője. Mint fogalmazott: “az időjárás nem igazán kedvezett a vizuáltechnikai eszközöknek és kommunikációs félresiklás történt a szakemberekkel”. Détári-Lukács Ágnes arról is beszélt, miért a Tiszti Klub udvarát választották az István, a király előadás helyszínének és miért kellett belépőjegyet fizetni a programra.

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez egy harmatgyenge műsor volt, ezeréves gagyi ábrákkal és gyenge lézerekkel! Még, hogy az ország egyik legtapasztaltabb látványtechnikai cége! 🙂 Nevetnem kell! Ha a Fényszínház csak ennyit tud, akkor húzza le a rolót! Ennél mindenki többet tud, aki ezzel foglalkozik! PL: Prolézer, GTLaser, Szolnok-laser, és még sorolhatnám!

  2. Mi a tér jobban füstölt részén álltunk hátul, ott szép volt. A versek is jók voltak, olyan tűzijátékban még sosem volt Cegléden.

  3. Közel 5 éve ismerem a Fényszínház munkásságát! Alapos, jól felkészült szolgáltatónak ismertem meg a tulajdonost! biztos, hogy önhibájukon kívül állt elő a fenti helyzet.
    Sok szép műsort láttam már tőlük! értik a dolgukat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...