13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Kátyú-ügyek

A Bajcsy Zsilinszky úton lakó Holovecz Imre arról írt olvasói levelet lapunknak, hogy az utcán lévő hatalmas kátyúkba becsapódó teherkocsik dübörgő hangot adnak ki. De hiába jelezte az illetékeseket, csak ideiglenes megoldások születtek a burkolathiba kijavítására. Lapunk megkereste az út kezelőjét, a Magyar Közút Nonprofit Kft-t, akik azonnal kijavították a hibát. A tájékoztatás szerint nagyobb felületű burkolatjavítást is végeznek majd a Pesti út és Kiss Ernő utca által határolt útszakaszon.

„Tisztelt Panoráma szerkesztőség! Cegléd, Bajcsy Zsilinszky u. 11. számú ház előtt az úttest két helyen meg van süllyedve. A kátyúba a nagy kamionok, gépkocsik belecsapódnak, borzalmasan dübörög. A problémát 2017 nyarán lakossági fórumon jeleztem a polgármester úr felé, aki közölte a KPM-út ügyei nem a város feladatához tartoznak. Ezt követően különböző időközökben megjelent egy platós kocsi, alkalmanként egy-egy zsák hidegaszfaltot a gödörbe szórt, lapáttal eligazította, vagy csak lábbal megtaposta. Néhány óra múlva ismét látható lett az út süllyedése.
2018. 08. 17-én délelőtt a Nemzeti Közútkezelő gépkocsija megjelent és a 15. számú ház előtti két kátyú közül az egyiket befoldozták, a másikat nem. A 11. szám előttivel nem foglalkoztak. Megjegyzem, hogy a két kátyú miatt ezidáig 7 db különböző típusú dísztárcsát szedtem össze a kapubejárat elől.
Amikor a kamionok, teherkocsik a kátyúba belemennek égzengésszerű dübörgést lehet hallani, az öt éves unoka és a 2 éves dédunoka sírva ébred. Remélem, hogy az illetékesek is elolvassák a levelem és érdemben intézkednek.
Holovecz Imre – Cegléd, Bajcsy Zsilinszky út 13.”

Lapunk megkereste az illetékes Magyar Közút Nonprofit Zrt-t, akik az alábbi választ adták:

„Társaságunknak a fenntartási munkákat az utak besorolási rendje és a hiba jellege szerinti sorrend alapján kell kezelnie, így a nyilvántartásba vett, besorolt hibák javítására éves feladatterv szerint, ütemezetten az időjárás és kapacitás függvényében kerülhet sor. A kérdéses szakaszon található burkolathibát mérnökségünk 2018. augusztus 29-én, szerdán meleg aszfalt felhasználásával kijavítja. Ezt megelőzően 2018. augusztus 17-én ideiglenes burkolat fenntartási munkákat végeztek szakembereink. A mostani tartósabb javításon kívül várhatóan szeptemberben a Pesti út és Kiss Ernő utca által határolt útszakaszon nagyfelületű burkolatjavítási munkákat is végezhetünk. Addig is útellenőri szolgálatunk ütemezetten figyelemmel kíséri az üzemeltetése alá tartozó úthálózat állapotát, és amennyiben a keletkezett burkolathiba jellege azonnali beavatkozást igényel, úgy azt szükség szerint ideiglenes technológia alkalmazása mellett javítja vagy forgalomtechnikai eszközök kihelyezése mellett a láthatóságát biztosítja. Üdvözlettel Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...