11 Comments

 1. 10

  Jog ÁSZ

  Az ÁSZ által 19 pontban elmarasztalt dr.Diósgyőri Gitta címzetes jegyzőnő figyelmét felhívnám a csendrendeletre és a birtokvédelmi törvényre is, hiszen szerdától vasárnapig, a Budapest Cirkusz zavarta a Malomtószélen élőket, lévén a Tesco melletti gyöpre adott “valaki” nekik “engedélyt”! Igaz-e, hogy a vásárteret eladták és ezért zavarják mások életét, a hatályos törvényeket semmibe véve? Cegléden nem érvényes a csendrendelt? A Ceglédieket nem illeti meg a birtokvédelem? Mikor lesz Ceglédnek hozzáértő és a felelősséget is vállaló jegyzője?
  Csendrendelet: súlyos bírsággal fenyeget több vidéki település
  https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/csendrendelet_sulyos_birsaggal_fenyeget_tobb_videki_telepules.668609.html

  A Pest megyei Törtel településen 200 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki pihenőnapon füvet nyír, flexel, kerti grillpartit tart vagy bármilyen hangosabb tevékenységet végez. Érden ennek az ötszöröse is kiszabható, igaz korlátozott feltételek mellett – értesült a Blikk.
  “Aki mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal együtt járó tevékenységet végez hétköznap 20 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat 20 óra után, illetve vasárnap és az ünnepnapokon, az megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, kivéve, ha a tevékenység folytatásához hatósági engedéllyel rendelkezik.”

  A birtokvédelem
  188. § (1) Ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják, vagy birtoklásában zavarják (tilos önhatalom), birtokvédelem illeti meg.

  A jogos önhatalom
  és a (polgári jogi, illetve büntetőjogi) jogos védelem egybevetése

  Reply
 2. 9

  Ákos

  Nem ott élek, de általános probléma mindenhol, hogy mindenki inkább a másik emberrel foglalkozik…
  Ahol lakok, 200 méterre most is fesztivál van hangos zenével, állítólag reggel 9 óta nyomják a zenét, én mégis délben ébredtem. Aki fáradt, az aludni fog, nem hallgatózni !
  Akit zavar mások autózásával járó hang, javaslom csukja be az ablakot, húzza le a redőnyt, aztán aludjon. Lehet átkozódni meg sopánkodni, de azzal nem lesz megoldva semmi, csak nevetség tárgyává fog válni. Aki pedig száguldozik, előbb-utóbb utóléri a sorsa, ami szintén az ő dolga, nem pedig azoké, akik bámészkodni akarnak…

  Reply
 3. 8

  Bármi Áron

  A Takáts László sokszor megkocsikáztatta a címzetes jegyzőnőt, a Diósgyőri Gittát, erdőkerülő túrán vettek részt, ami legfeljebb csak a Ceglédieknek újdonság, miként az is, hogy közösen loptak a város pénzéből! Amúgy Földi László is megkocsikáztatta földijét, a jegyzőnőt! A rendőröknek most éppen a polgármester és a jegyzőnő ellen kellene “nyomozni”, de miért is tennének ilyet, hiszen a bűnpártolás a lételemük! A polgármester együtt lop közösen a testülettel és ez a rendőrség “érdeklődését” miért is keltené fel?! Ezek a rendőrök egy feljelentést sem képesek illetékességnek megfelelően továbbítani, akkor miként tudnának néhány közismert száguldozót “lekapcsolni”?

  Reply
 4. 7

  Joó Áron

  Ezek Nem rendőrök, ezek akkor se mennek ha hívod csak a fizetés veszik fel és pöffeszkednek, ha meg valaki közveszélyesen részegen esetleg belőve driftel a kórháznál és kihívod a rendőrséget érkezik a válasz “ők mit csináljanak ezzel” és leteszik a telefont.

  Reply
 5. 6

  Gyemi

  A Sugár úton is sokszor éjszaka valaki mint az őrült nagy hanggal száguldozik.

  Reply
 6. 5

  Varjasi Mihály

  Csak a nagytudású emberek arra nem gindolnak hogy ha fekvörendört tesznek ki ,pl a mentő menyit kèsik mire kièr

  Reply
 7. 4

  Darányi Jánosné

  Az egész városban forgalomlassító küszöböket kívánnak elhelyezni? Ugyanis már a Virág utcában is megjelentek, hét végén, éjjel fél egy körül, kb. tíz autó, őrült fékcsikorgással, motor bőgetéssel közvetlenül az ablak előtt, lévén szó kertes házas övezetről! Az ember úgy riad fel, hogy hirtelen azt sem tudja mi történik. Ezzel a megoldással csak áthelyeződik a versenypálya a központból! Gondolom azok az emberek is számítanak akik nem a városközpontban laknak!? Nem értem, ezeket hogy nem tudja a rendőrség elkapni? Valószínűleg ismert a kilétük!! Nem olyan nagy ez a város.

  Reply
  1. 4.1

   koko

   Veletlenul nem ott lakik a legnagyobb felbujto ( szervezo ) Bonacz Boglarka ? Informacioim szerint eleg sok koze van hozza. Az alombol felriadast lehetseges hogy neki koszonhetjuk…

   Reply
 8. 3

  Vida-Filus Csaba

  Taps Hatalmas Taps 😀 A legnagyobb probléma ebben hogy nem tesznek különbséget azok között akik bent versenyeznek és azok között akiknek igaz hangos az autójuk de annyit mennek a városba amíg félreállnak és egész este beszélgetnek a barátaikkal!! Mindenki csesztetve van kivétel nélkül ha xenon van az autóba ha nem “megfelelő” a felni mindenért!! Csak mert pár vén öregasszony ráér!!Tényleg ez a legnagyobb baj ebben a városban miközben a város szélén házakat törnek fel!!ezt Így is kell királyak vagytok hatalommal 😉

  Reply
 9. 2

  Körösztös Ágnes

  Nem lehetne egy kamerát felszerelni és a szabálytalankodókat megbüntetni? A forgalom lassító feleslegesen akadályozza a szabályosan közlekedőket.

  Reply
 10. 1

  Túri Attila

  Az a baj, hogy ezek a forgalom lassítók a szabályosan közlekedők autóját is károsítja !A rendőröknek tessék csak kiállni és elkapni a száguldozókat , végezzék a munkájukat , még pénzbevételhez is jutnak !

  Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2016. Ceglédi Panoráma