5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Kábítószer-kereskedő hálózatot számolt fel a rendőrség

A hálózat tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek, s a 2017 óta kialakított rendszer szerint egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert. Ez közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV-megállókban, házakban került sor.

Most kedden, szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és több főkapitányság nyomozóinak, a Terrorelhárítási Központnak, valamint a Készenléti Rendőrség Vagyon-visszaszerzési Hivatala szakembereinek részvételével összehangolt akciót szervezett. 13 gyanúsított házát kutatták át, különböző típusú kábítószereket, és a kábítószer értékesítésével összefüggő tárgyakat – mérlegeket, tasakokat – találtak és foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított nyolc személy esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől. Számolni kell azzal is, hogy szabadon védekezve összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.

Mivel megélhetésük biztosítására, életvitelszerűen űzték a kábítószer-kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el, ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

A bűnügyben eddig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

hvg.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...