6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Illegális tűzrakás

Cegléden különösen külterületen visszatérő probléma az illegális tűzrakás, ami száraz időben sokszor nagy kárt okoz a természetben, gazdaságokban vagy éppen tanyákat veszélyeztet. Egy újszilvási olvasónk azzal kereste meg lapunkat, hogy a faluja belterületén minden éjjel éget valaki.

„Tisztelt Lapszerkesztő! Segítségüket szeretném kérni, egy hosszú idő óta tartó illegális tűzrakás ügyében. Újszilváson július óta a szomszéd utcában minden éjszaka rongyot, gumit, háztartásból származó szemetet vagy épp vezetéket égetnek. A fekete bűzös füst mindent eláraszt több utcán keresztül. Nyáron nem hinném, hogy valaki azért tüzelne, mert hidegek neki az éjszakák. Pláne nem ronggyal, gumival, vezetékkel vagy éppen háztartási hulladékkal, mivel azt kormányrendelet is leírja, hogy műanyag italcsomagolást és egyéb műanyaghulladékot, textilipari hulladékot, import bálás használt ruha, műgyantát, műanyagot, festéket tartalmazó farostlemezt, rétegelt lemezt, bútort és nyílászárót, gumiabroncsot, kábeleket, kerti hulladékokat és papír hulladékokat TILOS a telken vagy házi tüzelőberendezésben égetni, mert ha elégetjük őket, szennyezik a környezetet, és károsíthatják az egészségünket. Rákkeltő, bőr- és szemirritációt okozó, a légző- és immunrendszert és a vérképző szerveket súlyosan károsító vegyületetek szabadulnak fel.
Kaptam ezért letámadást a falu másik széléről, mert ők nem érzik és szóvá mertem tenni. A faluban tűzgyújtási tilalom és korlátozás van életben, ami azt foglalja magába, hogy hétköznap reggel 8 órától este 18 óráig lehet szabad téren égetni, de akkor is csak kezeletlen papír- és faanyagot.
Szeretném, ha megjelentetnék ezt a levelet és segítségükkel ráébredne az a bizonyos személy, aki károsítja a körülötte élőket.”

(A kép illusztráció.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...