6.1 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

50 éves osztálytalálkozó

Mindig különleges élmény részt venni egy osztálytalálkozón, hiszen az együttlét visszarepíti a volt osztálytársakat a gyermek-, vagy ifjúkorba és ez az élmény annál intenzívebb, minél több idő telik el a ballagás és a találkozó között. Szeptember közepén ezt élték át azok az “öregdiákok”, akik fél évszázada hagyták maguk mögött az alma mater biztonságot nyújtó falait és most összegyűltek emlékezni.

A Budai úti általános iskola 1968-ban végzett évfolyamában 22 tanuló köszönt el a tanintézménytől és tanáraitól. Sokáig szinte semmit nem tudtak egymásról, mígnem 2013-ban megszervezték a 45 éves találkozót. Már akkor eldöntötték, hogy az ötvenéves évfordulót is megünneplik, s az elhatározást tettek követték. A szervezők igyekeztek valamennyi volt társukat felkutatni, a hívó szóra végül tizenegy egykori diák hallgatott. Öten sajnos már nincsenek közöttünk, emlékükre öt kisebb, míg az elhunyt tanárokért egy nagy gyertyát gyújtottak. Meghívták még azt a társukat is, akivel, mivel szüleivel máshova költözött, csak hetedikig koptatták együtt az iskolapadot. Ő sem maradt távol, az egykori tanárok közül pedig négyen jelentek meg. A volt iskolatársak a finom ebéd után még órákig beszélgettek, majd megállapodtak: öt év múlva újra összejönnek.

Tasnádi Tamás

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...